Header

Okej, jag tänkte slänga in ett inlägg om vad som hände egentligen i ladugården igår kväll för det är ganske stört. Eller väldigt stört.

 

Som sagt så började dagen skapligt bra. Skaplig energi, sämre väder och allmänt irriterad på det mesta. Men det var en skaplig dag endå. 

 

Ett gympass, 2 rundor intervaller , en 30 minuters promenad och en god matlåda senare Så var jag fit for fight för att sätta mig ner med en massa papper som skulle gå igenom med kära Mammi. 

 

Ett par timmar senare så skulle vi dra igång kvällens mjölkning. Men inställningen att jag endast hade 2 matlådor kvar att pytsa ut under kvällen. Redan i början av mjölkningen kände jag att jag hade lågt med energi. Men tänkte att jag tar allt vart eftersom. 

 

Tog ut 1147 som kalvat och föste över korna. Tydligen skulle vi köra in nytt spån till korna med. Var bara att bita ihop. Jag har aldrig tyckt att en spånbal när man bär den är tung. Men fan alltså. Dessa balar är numera tunga för mig. Jag och farbror hjälptes åt och strax efter det bröt jag ihop en skvätt. 

 

Att bara skrapa skit gick tungt. Orken fanns inte riktigt där. Och när man vet att det här är små grejor som man klarar av i vanliga fall utan problem, så blir man så otroligt frustrerad. 

 

Sen har vi ett x antal kalvar som håller på att lära sig dricka ur hink. Tålamod är ett måste. Krångliga små liv och jag grät. För att man ska hålla tålamodet och energin uppe. Pricken över i:et var att en utav kalvarna som nyligen är född hoppat över till en annan kalv i Box. En stor köttras tjur dessutom. Fuck it. Han får stå där så länge tänkte jag. Jag hade inte orken att flytta honom själv. 

  


 

Men efter vi slagit ner kvällens mjölkning fick jag hjälp utav farbror att flytta över den lilla stora kalven som hoppat fel. Det komiska i det hela var att jag bara behövde öppna , så hoppade han ut av sig själv och sprang hack i häl efter mig. Om jag hade vetat detta hade jag fixat det själv. 

 

Gav den sista kalven mjölk och vad händer inte då?! Jo, den där köttras tjuren tar sats hela tiden och hänger sig över mellan väggen som skiljer honom åt den kalven jag håller på att ger mjölk. Och han ger sig inte ! Helt tokig för att han vill ha min närhet och mer mjölk. Aldrig varit med om liknande. 

 

  

Tog även in en kviga inför en kalvning. En tjock liten knubbig tös med fint juver. Bör kalva inom kommande dagarna. 

   Kort och gott om vad som är stört. Hur kroppen påverkas av denna diet. Att humöret går som en jävla jojo. Vissa dagar klockrena , andra åt det sämre håller. Att saker som varit så självklara och lätta börjar kännas långsamma och tunga. 

 

Men jag överlever. Det är ju trots allt bara 32 dagar kvar. 32 dagar av denna resa. 32 dagar tills min nästa resa påbörjas. Det är värt varenda sekund. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments