Header

Tänkte att ni skulle få en liten resumé utav helgen. 

 

Fredagen blev en liten sovmorgon tillsammans med Dennis som var ledig ifrån jobbet denna dag. Vi åt en god frukost tillsammans innan vi begav oss till ladugården. Han hjälpte pappa med att köra in spån i lösdriften till korna. Mamma hade fullt sjå att spola av gropen och slänga igång disken.


 


Jag tog tag i de sista i kalvstallet med att halma hos småttningarna, fodra ut vatten, hö och kraftfoder samt påbörja att skyffla ut allt som mockats ut ifrån boxarna. Mitt i allt kom Dennis och fortsatte med att skyffla ut och jag kunde ta tag i att vaccinera 15 kalvar som stod för detta. Teamwork ! 

 

Därefter kaffe och sen drog vi iväg för att köra hem sinkor och dräktiga kvigor. Tog även tag i att köra upp kor som precis lagts i sin. 

 

På fredag kväll körde jag mjölkningen tillsammans med Mammi och Dennis deltog också för att gå med för att se över alla rutiner en sista gång för under lördag morgon skulle vi två köra ett pass tillsammans.

  


 

Så kom lördagen. Morgonen tillsammans med Dennis som efter ett tag kommer ner med en kopp kaffe i gropen och säger till mig att han tycker det är roligt att vara i ladugården. Att han tycker det är roligt att hålla på med detta. Det värmer i mitt hjärta att höra. 

 

Mjölkningen gick bra. Han avklarade sitt första pass tillsammans med mig galant. Vi tog in 62 inför kalvning. Vi körde en god frukost tillsammans. Sen drog vi upp till Vifors för att kolla brunster på kvigor och för att strö hos dom tillsammans med farbror. 

  


 

Lite ledigt under dagen. Sen tillbaka på kvällen. Passet kördes tillsammans med T, men på något vänster så följde Dennis med ner också. Han bökade på med lite allt möjligt medan jag mjölkade och T fixade med kalvar. Under denna tid så han vi med att 2 damer fick varsin kalv med. 2 tjurar blev det dessutom. När mjölkningen var klar blev det en seminering utav 68, samt kviga 393 uppe på Vifors. Båda fick en varsin köttdos. 

 

Sen har vi natten till idag. Sovit skit. Vaknade 3 inatt med ett illamående utav dess like. Ni vet ett sådant där illamående när man tror att magsjukan är på gång. Låg vaken fram till klockan ringde och var i valet och kvalet om jag skulle behöva spy. Men det gick.

  


 

Iväg till ladugården. Körde morgonens pass med T. Jag mjölkade och hon skötte kalvar. Allting gick klockrent. Vid halv 9 kom Dennis ner så vi tog en Frulle innan allting fortsatte. 

 

Körde hem alla kvigor ifrån bete under förmiddagen , så nu är alla hemmavid. Nu är verkligen hösten här. När alla ska stallas in. Mysigt på ett sätt. Tråkigt på ett annat.

 

Sen ett möte i ladugården. Med en person som ska prova jobba hos oss och som jag verkligen tror blir bra. När allting är klart så ska ni få veta. 

 

Annars har svärföräldrar och bror samt respektive varit här på en kaffe. Sen har vi bara varit och kollat brunster hos kvigorna.

 

 

 

Nu ska jag krypa ner i sängen. Ska upp imorgon igen så hoppas på några timmars bra sömn. För inatt blev det inte många pga illamåendet samt en pojkvän som drömt massa knas som gjort att han levt om som bara den.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments