Header

Torsdag. En bra dag. En sådan där dag när det känns som om kropp och skalle hänger ihop tillsammans utan någonting som helst skevt. 

 

Det tråkiga är att Dennis åkte imorse. Han blir borta en vecka ifrån mig. Ifrån vårat vi har börjat skapa tillsammans. Och på riktigt. Det gör ont i magen, jag håller på att sakna ihjäl mig efter han redan och jag längtar som fan tills han är på hemmaplan igen.

 

Det är tydligen så här att vara kär.

 

Klev upp när han skulle åka. Åt första ranson av dagens intag utav mat, protein shake och en banan. Tillbaka till sängen. Slumrade en timme innan mobilen ringde och min kära mor fanns på andra sidan luren. Frågade om jag kunde pallra mig till Vifors och utfodra lite lätt för vi skulle dit ett par timmar senare för att mocka och strö. 

 

Sagt och gjort. Upp, slänga på sig kläder och iväg. Checkade till damerna och gav dom foder. Att bara stå i någon minut, kolla deras beteende, se hur dom njuter utav fodret och se hur dom tuggar noga på varje tugga dom tar. Det är fridfullt. Det går inte att beskriva. Önskar att alla kunde få uppleva samma känsla någon gång i sitt liv. 

  

Tog min fiesta och brassade iväg till gården. Chill med mamma och pappa hos kalvarna. Hjälpte till att flytta in en liten pojke i Box som blev född igår. Mockade ut kalvnings boxen. Pysslade lite. Sen frukost. Och massvis med kaffe.

 

Tillbaka emot Vifors. Jag och pappa tog en traktor. Far och dotter tid. Trots det att jag är snart 27 år gammal så uppskattar jag sådana här små tillfällen med pappa. Att åka traktor. Bara vara. Diskutera. Skratta. Njuta. Det är någonting speciellt med dessa tillfällen. Och jag älskar dom. 

  

Mamma tog lastmaskinen, så medan jag och pappa hämtade halm så stängde mamma in damerna så pappa kunde börja skrapa rent gången när vi kom tillbaka. Mockning, strö bäddar med halm, fodra och se till allting i övrigt. Dom var helnöjda sen damerna.

 

Iväg för att ställa in ett par ensilage balar åt sinkor och dräktiga kvigor. Sen iväg för att räkna in kvigor på betet, kolla läget där, fodra och vattna.

  

Nu har jag precis tryckt mat ich havregryns gröt. Havregryns gröt gillar jag. Det bästa. Ett pass på gymmet nu innan kvällens mjölkning kickar igång.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments