Header

Måndag. Det känns bra med måndagar. Nog för att jag tycker alla veckodagar är som vilken dag som helst, men det är någonting speciellt med måndagar. Det blir liksom som en fräsch start eller någoT liknande. 

 

Att jag blev väckt mitt i natten vid ett tiden och inte riktgt kunde sova lugnt så var jag inte sådär pepp på livet imorse. Mindre pepp blev jag också när jag insåg att tanken slagit av vid diskning så mjölkrester fanns kvar i tanken. Var bara att köra igång disken utav tank som resulterade i att vi blev en timme sen med mjölkningen. Men vad ska man göra ? Det är viktigt att allting blir riktigt rent! 

 

Sen körde vi på. Dennis kom ner med lite grejor till mig. Jag, han och mamma tog en varsin kopp kaffe medan vi väntade på ett gäng damer pumpade på med massa mjölk i maskinerna. 

 

Körde på sen med kalvar och fösning av kor.

  


 

Helt plötsligt hör jag hur mamma skriker och hur det smäller inifrån gropen. Springer in och inser vad som hänt. 

 

Vi har ju en brud som fått sin första kalv för sisådär ett par månader sedan. Är en jävel på att sparka oss och av maskinen. Denna gång hade hon fått in en fullträff på mamma. Vi bestämde tillsammans att det får vara nog. Tog av hennes halsbandet och tog ut henne i djupströ bädden. Så nu ska vi sina av henne. En snygg första kalvare som mjölkar bra (förutom det att hon är trögmjölkad) efter tjuren Obilique. Det funkar inte. Vi kan inte riskera att göra illa oss eller att stå och vakta henne tills hon är klar eller slänga på maskinen ett x antal gånger under en mjölkning. 

 

Mitt i allt detta så hade vi 108 som trampat sig på spenen och fått en skada som lett till juverinflammation. Pricken över i:et på detta var att 169 som haft höga celler sedan hon kalvade också fått en inflammation. Ibland bryter det ut när de har höga celler, ibland inte. Men på denna dam gjorde det så tillslut. Ringde veterinären som kom ut för att ta en prover på spenarna , samt sätta in penicillin och smärtstillande. 

  


 En seminering utav 103 som inte var dräktig senaste gången vi undersökte. Tjuren Sylvester fick hon i sig. Sen har vi 104 som troligen kastat kalven för hon brunstar för fullt. Och 193 som ska semineras ikväll. 

 

Jag hade planer på att köra av gropen lite noga Idag. Plocka fram högtrycken, högtrycka av ordentligt, gnussa rent på ställen som alla gula fula lagringar lägger sig och ta tag i att göra rent alla plast skydd utanpå lamporna. 

 

Hur Gick det egentligen ? Inte sådär jätte bra. En frukost vid elva tiden, samt lite små grejor halade ut på tiden. Nu hem för att dra en repa på gymmet och sen fixa i ordning matlådor Åt både mig och Dennis så vi klarar oss idag. 

 

Han och jag har nämligen lite planer ikväll. Mer om detta i kvällens inlägg för nu måste jag sätta fart...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments