Header

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Man kan liksom inte planera, eller man försöker. Men det ändras alltid på något vis. Man lär sig aldrig, men försöker endå. Men jag är inte bitter för det. Är bara glad över att jag avklarade veckans måsten med gym och cardio. Turligt är man flexibel. Och att man har sina matlådor klara för helgen!

 

Gårdag kvällens mjölkning utav 147 damer avverkade jag själv och dessutom fixade allt som har med kalvar att göra. 

 

I vanliga fall är vi alltid 2 stycken personer som jobbar om passen. Det blir mest effektivast så. 

 

Det var så att min fina Lina gått och blivit sjuk. Ingen annan kunde rycka in så tog tag i allt själv istället. Been there, Done that. No big deal! 

 

Men på något vänster så är det skönt att vara själv ibland. Bara lunka runt i sin egen takt. En lördag med NRJ på radion, matlådor i högsta hugg, mjölkmaskiner som pulserar och en viss värme i luften. En sådan där kväll med ett lugn över mig och ladugården. 

 

Förmiddagen bestod utav att Seminera en kviga på vårat andra ställe. En fin dam som är efter våran 1147, som för närvarande står inne på Box för kalvning. En dos med tjuren Lineman fick hon i sig. Hoppas hon tar sig med denna klockrena brunst. 

 

 

 


 

Eftermiddagen påbörjade jag med kalvar och kor samt kvigor som står inne för kalvning. Mockade och strödde nytt åt kalv kor och kvigor. Gav alla de nyaste kalvarna mjölk. Flyttade ut 176 till lösdriften med de andra korna. Fodrade och gav mjölk till de största kalvarna för att kunna kvälla dom. 

 

Föste över korna ifrån foderbordet till mitten sektionen tillsammans med hjälp utav vallhunden Zeb. Påbörjade mjölkningen. Föste kor, mjölkade kor och såg till att de flöt på någorlunda bra. 

 

För flöt på. Det gjorde det. Helnöjd. 

  


 

Men i slutet av mjölkningen, när jag hade sisådär 50 kor kvar att mjölka tryckte jag sista matlådan med mat jag hade. Och när jag mjölkat klart, gett sista kalvarna mjölk och fixar där inne , så kände jag hur energin började dala Och hjärnan började inte tänka riktigt klart. Dieten tar ut sin rätt när det går ett par, tre timmar efter senaste målet mat. 

 

Så när jag skulle hämta mat till kor och kvigor som står inne, går ut i lösdriften så hör jag inga skrapor gå. Fan. Allting som gått så bra och det enda jag hade kvar att göra var att ge dessa foder, samt Seminera 256. Fan. 

 

Kollade över allting med el och säkringar. Inte någonting konstigt alls. Valde att ringa mamma. Och syster ringde i samma veva så berättade för henne med. Less la jag på och förberedde semin utav 256.

 

Gick ut för att leta på henne när jag insåg att runt en halvtimme innan hade en ko haft upp en grind emot ingången till mjölkgropen och där finns en nödstopp knapp som gör att alla skrapor stannar om det skulle hända någonting. 

 

Gick dit och mycket riktigt så hade våran 260 varit där, nosat och tryckt på knappen. Därav stod alla skrapor stilla. 

 

Fuck My Life. Typ så kände jag. 

 

Hjärnan tänker inte klart när den inte fått någon energi på ett par timmar. 

 

Ringde mamma som precis klivit ur bilen på gårdsplanen. Strax därefter kommer syster och hennes sambo in på semin rummet. Berättade att jag hittat felet och bad om ursäkt. 

 

Seminerade 256 med tjuren Kerrigan. 

 

Sen ska jag tala om för er att denna piga gjorde Kväller. För att äta och för att sova. 

 

För idag vankas en ny dag. Nya möjligheter. Nya saker som sker. Bland annat fixa lite fel på bilen som inte gick igenom besiktningen. 

 

En ledig dag. Men känner jag mig rätt kommer jag säkerligen kika ner förbi ladugården. Eller så försöker jag vara helt ledig och ta vara på dagen. 

 

Klart slut. 

 

Pigan

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments