Header


Jag är en sådan person som gillar när det händer saker och när jag får för mig någonting så ska det helst hända NU. Att vara spontan är en utav mina grejor. Lika så att vara impulsiv både på gott och ont. Denna morgon har jag gillat starkt. Trots det att jag var trött imorse och hade svårt att slita mig ifrån sängen , så har morgonen gått i ett och det har rullat på med någonting under hela tiden.


 

 

 


 

För det första så gick 4 kor iväg på slakt idag. Sådana kor som inte fungerar i besättningen längre. 855 var trögmjölkad, 190 blev inte dräktig, 213 kastade sin kalv och 1142 hade dålig juverhälsa och likaså klövhälsa. Det är liksom så det fungerar inom produktionen utav mjölk. När korna inte fungerar längre åker de iväg på slakt. Förut var det svårt, men man vänjer sig. För jag vet att damerna har det bra här och haft ett bra liv. För mig är det lika med att man kan äta köttet med gott samvete senare. Det känns bra i hjärtat och själen. 

 

Sen har jag och T skött morgonens bravader med mjölkning och skötsel utav kalvar. Det har gått i ett och det känns som om damerna börjar hitta tillbaka. Känns som om det varit en svacka nu med lägre produktion utav mjölken. Men förhoppningsvis blir det till det bättre nu.

 

1194 fick komma upp i verkstolen för hon var öm i en klöv. Hon har haft problem förut med klövsulesår så tänkte att det kunde vara det som var problemet igen. Men icke. När jag väl började köra med rondellen så klingade det till och gnistror slog. Visade sig vara en sten som satt i klöven. Tog bort den så nu ska hon väll vara fit for fight igen den damen.

 

 

 


 

Tog även tag i en seminering denna morgon. Våran gamla dam 5164 som seminerades inför sin kommande sjätte laktation, mjölkperiod. Tjuren Rubicom fick hon i sig. Hoppas hon tar sig dräktig. Må bli en eller två till semineringar ikväll. Ska dubbel checka 195 och sen har vi 290 som är tokig ! Perfekt brunst!

 

Nu lite frukost i magen. Vissa dagar senare än andra. Men så är livet som bonde. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments