Header

Så var Maj månads provmjölkning över. Och på något vänster så har det varit roligt för en gångs skull. I vanliga fall när det är provmjölkning tycker jag det bara är lång tråkigt, trots det att det är skönt och roligt att se hur mycket korna mjölkar. 

 
 


 


 

Så igår körde jag, Mammi och T kvällens mjölkning. Passade på att köra provtagning på alla kor. Ut efter det kan vi får ett svar på varje individs status på juver och mjölk. Tex. Hur frisk hon är i juvret och vad hon har för halter. 

  


 

Efter en provmjölkning kan vi planera också. Planera om vilka kor som ska på slakt, vilka kor som ska semineras vidare och vilka kor som kanske behöver läggas i sin tidigare än väntat. 

 

Teamwork med syster idag. 

 

Denna morgon var det bara mätning av mängd mjölk eftersom proverna togs igår kväll. Tror fan vi ska fortsätta att köra prover på kvällen , så man kan ta bort rören efter morgonens mjölkning dagen efter. Sen är man lite mer klar i skallen på kvällarna.

  


 

 Allt har flutit på fint idag. Och igår med för den delen. Hoppas den här känslan håller i sig. En sådan där känsla igen att livet leker, det rullar på och man är på topp (trots dietens humörsvängningar). 

 

Nyligen frukost intagen och nu vankas veckans tredje pass på gymmet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments