Header

7 oktober. Lördag.

 

Jag var vaken redan halv ett inatt. Kunde inte sova. Klar vaken. Slutade med att jag klev upp vid halv 3 efter det att jag försökt intala min kropp och skalle att jag behöver sova. Om det är det att jag sovit ett x antal timmar nu under senaste dagarna, om medicinen börjat ge effekt eller om det är något annat lurt. Ja, det vet jag inte. Men pigg är jag iallafall och sprudlande glad. 

 

Efter en morgon kaffe innan jag och Dennis drog iväg till ladugården vid halv 5 tiden för att köra igång morgonens mjölkning tillsammans med T. Det blev så att T ville mjölka och jag tillsammans med Dennis skulle sköta resterande utav sysslorna i ladugården. 

 

Allting flöt på fint. Kan ju vara det att vi var 3 stycken i ladugården.

  


 


Fick jag ta tag i att ringa veterinären igen för 79 har fått tillbaka juverinflammationen i spenen som hon behandlades för ca ett par, tre veckor sedan. Riktigt knepigt tyckte både jag och veterinären.

 

Tog även tag i att kolla upp 290 som blivit halt som visade sig i att hon hade en böld under ena klövhalvan. Detta resulterade i att hon fick en kloss på den friska och kunde genast gå betydligt mycket bättre.

 

En seminering utav 267 med tjuren Lautrust, samt en seminering utav 383 med tjuren Big Star. 

 

Klockan halv nio så var alla sysslor fixade och vi kunde åka hem snabbt för att trycka i oss en god frukost innan vi fortsatte dagen.


 

Lördagens bravader styrdes emot Vifors där det skulle tas tag i att skrapa rent skrapgångar hos kvigorna, samt att strö nytt i 3 djupströbäddar.Alltid lika mysigt när man har gjort det och man kan verkligen se hur nöjda dom blir. Riktigt lödagsmys så att säga. Både för djuren, men även för oss. Djuren får det mysigt och vi kan umgås med varandra samtidigt som nytta görs på gården. En win-win situation. 

    

Tillbaka till ladugården för att Dennis ska lasta fodervagnen och jag lagade snabbt ihop ett mål mat till oss. Slängde i oss mat innan han skulle förbereda att köra in spån i en liggbåsrad, medan jag påbörjade inne hos kalvar inför kvällens sysslor. 

 

Jag och Dennis påbörjade med att köra in och sprätta upp spånbalar längs liggbåsraderna. Mitt i allt kommer veterinären så jag lämnar det resterande till Dennis medan jag tar emot besöket. Det resulterade i att 79 fick sig en till pencillin kur. Får se vad provet på mjölken visar under morgondagen.

 

Körde på med kvällens mjölkning. T mjölkade, medan jag och Dennis fixade resterande. Varvade detta med semineringar. Och fler brunster hittades. Jag vill inte ens tänka på hur många damer jag har att ta tag i imorgon. Som det lutar emot nu så är det 4-6 stycken. Inte alls sådär jättepepp på det för tillfället. 

 

Tog även in våran 138 inför kalvning som ska få sin tredje kalv. Kolla in hennes spenar. Helt sinnes vad stora dom är ! Men aldrig varit något problem på något vis. 

  


 

När kvällens pass började lida emot sitt slut så¨tog jag och Dennis tag i att göra ett sista ryck. Ännu en tripp till Vifors för att seminera en kviga som vi hade ett HELVETE att få tag i och kunna seminera. Men tredje gången gillt och så blev det. En dos på 387 Madde utav tjuren Living. Klockrent brunst så hoppas hon tar sig. 

 

Till slut fick vi kväller också. Vid åtta tiden på kvällen. 

 

Allting har gått i ett idag. Jag gillar det. Speciellt den där känslan av att man är hel slur i kroppen, har jobbat massvis med timmar och känner att man gjort någon nytta. Kan vara bland de bästa känslorna. 

 

Nu ska jag försöka hoppa in i dushen för att sedan sova. Jag har någon seminering imorgon som sagt. Sen finns det en del planer att avverka. 

 

 

 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments