Header

Sådär ja. En liten update efter att ha varit hos mamma och pappa. Älskade mamma fyller år idag så var över på mat. Eller mat. Resterande åt gott grillat med massa härligheter. Jag åt sista målet med äggvita och bär. Jo, jag ska erkänna att jag var en aning bitter. Det är numera saknaden utav riktiga måltider och cravings kommer. 

 

Den där lilla kalven som föddes klarade sig galant. Med lite kärlek och några liter råmjölk jag fick sonda i honom så piggnade han på sig. Var uppe på benen under dagen och åt en giva råmjölk till under eftermiddagen. Så otroligt skön känsla när allting går vägen. När man kommer i sista sekund och kan ingripa. 

 

Har tillsammans med syster och hennes sambo börjat kört ihop ensilage plast som ligger runtom korvarna vi har ensilaget i som vi fodrar korna med. Det finns lite att samla ihop om man säger så, men det ska göras för att kunna ha rent och snyggt inför kommande ensliage skörd när nya korvar ska läggas. 

 

Varit iväg och kollat av lite brunster på kvigor. En seminering under morgondagen. Passade även på att hämta hem mer kraftfoder till kalvarna. 

 

Körde kvällens pass tillsammans med Lina. Gått i ett allting. Vid sju var 145 damer mjölkade, gropen avspolad, disken igång, alla rutiner gjorda och den lilla Herren som föddes imorse hade fått en Box att mysa ner sig i. 

 

Kvar hade jag bara en dam som skulle få sig en dos. Våran 17 blev seminerad med tjuren Lineman. Första dosen hon får i sig och hoppas hon tar sig. 

 

Var ner en sväng alldeles för en stund sedan till ladugården för att kolla kraftfoder stationer och olja i vakum pumpen. Slog även igång diskmaskinen. 

 

Vet ni vad jag ser fram emot under morgondagen ? Att få sätta sig ner med familjen och systers sambo för att äta en god frukost och planera dagen. Har en del som står på schemat. 

  

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments