Header

Det går emot ljusare tider! Så himla skönt! Att solen fortfarande står på topp när kvällens mjölkning är slut vid 18.00 känns underbart!!! Står inte på förrän man kan springa i shorts och linne!

Det är sjukt hur mycket det händer hinna under dagarna, både tråkiga och roliga saker.
Min mobil har gått sönder så den ska in på lagning, därför kan jag inte uppdatera genom den som jag brukar. Sen har jag åkt på någon jäkla magvärk.. enligt mor min kan det vara magkatarr. Men vi får se var det tar vägen...

Under onsdagen fick vi besök utav veterinären som kommer ut en gång i månaden. 18 kalvar skulle avhornas och några kor som skulle kollas upp. Fick lära mig hur man sprutar vaccin på nötkreatur. Ska vaccinera dom emot ringorm så vi slipper den sjukan. Blev även en avlivning av en första kalvare som fått någon nervskada och blivit som förlamad i bakbenen. Så jävla tråkigt! Jag hatar sånt här, men vad ska man göra när man inget kan göra?

Kikade även upp 5688 som visade sig hade kastat kalven. Var ca 3 månader gången ungefär. Igår och idag har vi kört månadens provmjölkning som gick riktigt fint lär jag säga. Dock tar det tid, det märker man på klockan som tickar iväg. Men nu är denna månads provmjölkning gjord och bara 4 veckor kvar till nästa.

Igår var det meningen att jag och syster skulle iväg till Borlänge för shopping, men så blev det inte. Klövverkaren kom och verkade lite betäckta kvigor plus kikade på några kor som var halta. Hittade lite på de halta korna och förhoppningsvis ska dom bli bättre nu. Ser redan ett par som går och ser piggare ut.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments