Header

Allting är lugnt på gården. Det flyter på.

 

Morsan och farsan är ledig denna helg. Så det är jag, syster och T som sköter ordningen här så får föräldrarna vara lite lediga emellanåt med. Vi försöker köra varannan helg ledigt. Eller jag jobbar i princip varje helg för att avlösa mamma i gropen. Det blir liksom påfrestande för kroppen att stå sisådär 5 mjölkpass i rad i mjölkgropen. Det är mer slitsamt än vissa tror. 

 

Så efter snart 5 års tid och en påbörjan på det 6:e året som mjölkbönder så har vi insett att ledighet behövs för att hinna med annat, kunna koppla av och återhämta sig. 

 

Gårdagen var en lugn dag för min del. Kenpighet, frossa och halsont. Laddade upp med en sovmorgon med D, kaffe med syster, ett besök på Max för käk, kvällens mjölkning, godis och att umgås med vänner på kvällen. Försökte lägga mig i tid igår vilket slutade lite sådär halvt sent. Men idag är jag skapligt pigg faktiskt. 

 

 

 

 


 

Sen har vi denna sötnos som kommit till världen. 101 kalvade igår och fick sin tredje kalv. En pojke som är korsning mellan köttrasen charolais och Holstein. Einar är hans namn. 

 

Kör morgonens mjölkning idag tillsammans med T. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments