Header

 

Ingen av er har med all säkerhet gått miste om att veta vad Bonde söker fru är för program. Ett program där ensamma bönder söker kärleken genom tv rutan. Det jag kan bli lite pissed-off på i detta program är att allting ska göras mer tilltalande. Allting är topnotch, alla bönder är snyggt klädda utan en gnutta skit på varken kläder eller kroppen, allting är underbart på landet och livet som bonde är enklare än vad man tror.

Det är sånt där jag blir riktigt förbannad över många gånger. Att Tv ska göra allting mer än vad det egentligen är. Men jag kan ju inte klandra dom, det är deras sätt att tjäna pengar. Men ska också tillägga att det är en bra idé för det är många som hittat kärleken på det sättet och det är inte alltid lätt när man lever ett liv som vi bönder gör.

Men nog om det.

Sedan dagen min blogg gick ifrån en vardaglig blogg till en blogg med inriktning utav lantbruket och mitt liv som mjölkbonde så bestämde jag mig för att verkligen vara ärlig och lyfta fram varje viktig detalj av det som händer på gården. Enda sedan den dagen har mitt bloggande om livet här på Häckle gård fokuserats på att visa er läsare en verklig bild om vad som händer och sker och minst lika viktigt om varför saker händer och sker.

Jag har fått ett x antal kommentarer och meddelanden (jag har tappat räkningen!) angående hur personer som vill leva det liv jag lever, hur enkelt det måste vara att leva på landet, hur ljuvligt det måste vara att få mysa med kalvar och mjölka korna. Att få tillbringa dagarna på landet tillhörande frisk luft och lekande vindar. Att ha sådan frihet och mycket ledig tid.

Men jag ska tala om för er att alla dagar är inte så underbart fina som man kanske kan tro. Det är i princip tvärt emot om vad bonde söker fru visar i tv.

Allting är inte topnotch, inte på våran gård iaf (okej, jag vet en del gårdar som har det stilrent och kliniskt rent!), jag springer sällan runt i rena arbetskläder och har alltid skit i ansiktet och håret. Så klart det är en viss frihet att kunna styra sin arbetstid själv, men vi har våra rutiner som alltid ska göras och hur man lägger upp det är upp till oss själva. Bestämmer man sig för att skjuta på någonting denna dag för att kunna göra någonting annat, så har man dubbelt med arbete näst kommande dag. Sen kan det vara lugnare vissa dagar, sen hända massvis andra dagar. Till exempel att fodersystemet skulle haverera och man jobbar sent inpå natten för att få igång det igen. Eller att en ko ska kalva och det visar sig vara tvillingar som trasslat ihop sig innuti henne, då kan det ta ett par timmars jobb för att få ut dessa små.

Jag kan även tillägga att jag blivit kallad för en dålig djurskötare och att människor tycker jag inte borde visa upp en del saker här i bloggen som jag gjort.

En dålig djurskötare för att jag skrev om ett problem med juverinflammationer vi hade för ett par år sedan. Som jag dessutom förklarade för läsarna att det kom ifrån troligtvis ett inköpt foder. Det går i skov det här med sjuka djur. Ibland har man flera sjuka djur, ibland inga alls. Inte kallar jag en sjuksköterska för dålig bara för att hennes patienter är sjuka och måste behandlas?

En del människor som inte tycker jag borde visa upp allt för detaljrikt om hur det går till på en gård. Mycket med tanke på det jag delat med mig om förut att vi skickar iväg kor på slakt som inte fungerar i besättningen något mer. Men det är väll bättre att vara ärlig och visa hur det går till så människor inte tror att köttet dom köper på Ica växer på träd? Eller att det bara finns där i förpackningen? Det är VIKTIGT att människor får ta del utav vad som händer och sker, samt varifrån allt kommer ifrån. Hur det verkligen fungerar på en gård.

Jag var frustrerad och tvungen att ventilera mig en del.

Jag är en ärlig människa. Jag tänker inte ljuga för mig själv och försköna mitt liv på landet och som mjölkbonde. Det resulterar i att jag ljuger för er och jag ger en fel bild av lantbruket för eran del.

 

 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments