Header

Nu kära ni ska ni få en update om denna dag som snart lider emot sitt slut. 

  


 

Upp vid 7 denna morgon. Iväg till ladugården för att inta en god frukost och lämna av Jokk. Iväg till gymmet för att dra sista passet för denna vecka. Tillbaka hem för att trycka matlåda och sen iväg till ladugården.

 

När jag kom dit hade dom redan kört hem de dräktiga kor som ska ifrån ena stället till gården där mjölkkorna går. Så det som var kvar då var att Seminera en kviga på Vifors. 

 

Iväg dit för att Seminera. Klockren enrumslägenhet på 269 som är efter min fina 1006 Dora. Könssorterad sperma blev det såklart på henne. Hoppas innerligt att hon tar sig. 

 

Iväg för att åka till veterinär stationen för att hämta ut hormonet Dinolytic som jag ska spruta 1328 med för hennes livmoder inflammation. På samma veva hämtade jag upp lite kost tillskott åt mig med.

 

Iväg till ladugården för att äta och möta upp Lina, My BFF, som skulle avverka denna kväll tillsammans med mig. Pappa är fortfarande sjukskriven.

 

Flyttade in en liten kalv i Box som kommit till världen, gjorde klart till de större kalvarna, mockade och strödde nytt till de kor som står inne för kalvning, tog in en kviga på Box inför kalvning och sen slog vi igång kvällens mjölkning.

 

 

 


 

Sprutade 1328 med Dinolytic som ska hjälpa henne med inflammationen. Gick fint! Snabbt och smärtfritt ! Det är ett hormon som man sprutar i muskeln på henne. Så förhoppningvis är hon på banan igen snart för en insemination. Har ju tänkt att hon ska få sin sjunde kalv här framöver. Bland de bästa kor vi har. En stabil dam! 

  

Annars har det flytit på bra ikväll förutom att min hjärna blev seg emot slutet, lika orken. Blir så med denna diet. Men bara att bita ihop. Inte långt kvar nu. 

 

176 var på gång och skulle till att kalva med. Få se imorgon vad som tittat ut. 

 

Precis avklarat 30 minuter cardio och sista målet mat bestående av äggvita och blåbär intagen. Nu ska jag försöka få en god natts sömn och ladda inför morgondagen. 

 

En sak är säker. 

 

Ikväll somnar jag med ett leende.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments