Header

En låg kaloridiet varvat med hård träning. Toppningen på detta är en livsstil som bonde som krävs både det fysiska och psykiska planet. 

 

Kroppen har inte varit sig lik. Skallen har varit med, men inte kroppen. Den sa ifrån. Varit halv knepig i ca en månads tid. Senaste 2 veckorna har jag avstått ifrån gymmet och cardio. Har haft ångest utan dess like, senast i förrgår grät jag hysteriskt i en halvtimme. Hade panik för att tappa allt och inte hinna bli frisk och i toppform inför tävlingen om 57 dagar. 

 

Sjukt jag vet. Men jag är så jävla tävlings inriktad och har mitt mål i sikte. Men ibland kommer det saker i vägen. Bara att bryta ihop, acceptera läget och pått igen. Thats how i Do it. Helt min stil. 

  

Klev upp imorse. Sov som en klubbad säl. Vaknade lite försent men kom endå Lagomt innan jag och T skulle slänga igång morgonens mjölkning. Jag föste kor och skötte kalvar, medan hon mjölkade alla damer. 

 

Mjölkade även av sista svängen av kor som lades i sin idag. 2 månader semester för dessa brudar innan dom får nästa kalv. Passade på att sintidsbehandla 546 som haft problem med celltal. Med att behandla med sintidstuber gör man så att man för upp en tub med penicillin i varje spene som får ligga där och värka tills kalvningen. Därefter är det karens dagar på 4 stycken innan hon får gå i tank och leverera mjölk till mejeriet. Förhoppningvis så försvinner problemen i juvret och kommer få en bättre juverhälsa. 

  

Morgonen har gått bra. Fick ett samtal nyss ifrån min kära mor att kviga 289 har kalvat och fått en liten grabb. Även att 233 ska senineras imorgon för Ikväll är hon helt tokig. Skriker och springer runt. Klockren Brunst med andra ord !


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments