Header

Veterinärbesök och provmjölkning som jag skrev tidigare stod på schemat idag.

Avhorning av 6 kalvar blev det idag, gick finfint. Kollade ett par kor med fula flytningar efter kalvning, en ko som är halt och en ko med en böld under hakan typ.

De två som hade fula flytningar fick en utdrivande medicin som gör så att livmodern får sammandragningar och skjuter iväg de dåliga flytningarna för att sedan kunna repa sig. Kon som är halt hade problem med limax som det blivit en liten infektion i. Så hon ska vi tvätta mellan klöven på i flera dagar och lägga på tjära. Sen får hon smärtstillande för att det ska gå lättare för henne att stå och gå. Kon med bölden blir det är operation på senare, ska boka tid för det med veterinären nu i veckan. Troligen kan det vara strålsvamp, men är inte riktigt säker...Har även fått prova på att sonda en ko idag. Det var lite svårare än att sonda kalvar lär jag säga. Den här sonden, eller våmpump som den heter , var bra mycket större och svårare att hantera. Men jag lyckades! Så en sådan ska vi införskaffa.

Provmjölkningen kom igång ganska sent ikväll därav en sen kväll hemåt. Klockan 22.30 var jag hemma. Pappa hade varit snäll och fixat stallet och tog in hästarna. Guldvärt sådana här kvällar! Kan tala om att vi har nu 98 stycken som mjölkar för fulla muggar. Känns bra det!


Lollo överlycklig för att det är provmjölkning på gång.


Papper att fylla i.


Många mjölkade bra lär jag säga.


Diskutering pågår!

Har lite mysiga inlägg på gång här på bloggen imorgon så håll utkik! (:

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments