Header

När jag körde ner bilen på gårdsplanen framför ladugården fick jag en dålig magkänsla. Och tro mig. Den dåliga magkänslan stämde. För när jag öppnade bildörren hörde jag ett otroligt liv innefrån kalvstallet. Fan. Slängde mig ut ur bilen och sprang dit direkt.

 

När jag kommer in så ser jag först och främst våran 207 som fått en liten söt. Där var det lugnt. Men när jag söker med blicken runtom i kalvstallet ser jag en nyligen född liten svart stapplig söt som går omkring runtom kalv boxarna, medan mamman står och skriker efter den lilla som kommit utanför boxen dom

varit i tillsammans. 

 

Öppnade upp boxen så mamma 290 fick traska ut för att lugna sig samtidigt som jag försiktigt ledde tillbaka den lilla in i boxen. Med 290 hack i häl. Så fort dom var inne tillsammans igen var det lugnt.

 

Passade på att fösa ner 207 ut i lösdriften till de andra korna för hon visade att hon ville ut. Tyckte dock hon inte såg alldeles pigg ut. Och rätt hade jag där med. För när hon kom in i gropen för att mjölkas så insåg jag när jag torkade rent hennes spenar att hon var svullen i vänster fram. 

 

Visade sig vara mastit. Juverinflammation med ett annat ord. Var bara att ringa ut veterinären som kom ca en timme senare. Smärtstillande och en penicillin kur står på schemat närmsta dagarna. Så får vi hoppas hon svarar bra på behandlingen. 

 
 


 


 

Annars då?!

 

Jag och pappi har skött kvällens mjölkning tillsammans. Förutom ett litet stopp, eller lite långsammare tempo, när veterinären var ut så har det gått fint. Dom mjölkar väll inte top notch,

men dom mjölkar.

 

Efter Mjölkningen så begav jag, mamma ocj pappa iväg till Vifors för att Seminera en kviga. Våran 381. Mormor är min 1006 och mamma är hennes dotter 110. Så roligt att se generationerna. Förhoppningvis tar hon sig dräktig.

 

Snackade lite med grabbarna som kört in årets första skörd klart innan dom skulle dra. Gått

klockrent och skörden blev klar dagen innan midsommar. Perfekt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments