Header

Det här kan nog vara en av världens bästa uppfinningar. En sperma väska typ. Eftersom vi har kvigorna någon km ifrån ladugården med mjölkande kor så måste vi till Vifors för att Seminera de kvigor som ska semineras. 

 

M ifrån Semex hade denna lösning som vi inte visste fanns. En väska med ett värme aggregat i. Man laddar pistoletten med sperma dosen man ska ha sen lägger man den i denna väska där den bevaras tills man ska Seminera. 

 

  


Det är viktigt att det när man laddat dosen att den inte kommer i kontakt med kyla för då dödar man en del spermier och man vill bevara så många av de små liven som möjligt. Så denna värme väska är perfekt. I vanliga fall så lägger jag dosen i armhålan tills jag ska Seminera. Men det är för att korna är närmare till hands och det handlar bara om en kortare period. 

 

Hade jag laddat och haft pistoleten i armhålan tills det att jag kommit iväg till Vifors, stängt in kvigan som skulle semineras så hade det handlat om sisådär 15-20 minuter vilket är för lång tid. 

 

Fördelen med denna väska är även att jag kan ladda flera pistoletter samtidigt bara om jag märker dom med nummer på kvigorna. 

  

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments