Header

Morgonens bravader i ladugården avslutat Och jag har precis fått i mig en god frukost. Jag vet inte hur mycket energi jag lägger ner på frukosten. Enligt mig är det den godaste måltiden på dagen och jag gör den med lite extra kärlek. 

  


 

Morgonen då?!

 


Började med att klockan 5 ringer pappa och frågar var jag och syster är. Hoppsan sa! En försovning, men 20 minuter senare var morgonens mjölkning igång ! 

 

Vi har En nykalvad kviga som fick sin första kalv för sisådär 3 dagar sedan. Hon har tydligen varit en jäkel på att trycka sig under grinden i mjölkgropen och Smita. Tog det där med en nypa salt jag. In med henne i gropen och på med mjölk maskinen. Jag hann bara vända mig om och sen small det. 

 

Hon lyfte grinden, mjölk organet for i golvet , ut drog hon med sig 719 medan resterande av damerna turligt nog nöjda stod kvar. Syster funderade varför jag skrek svordomar så jävligt men insåg varför till slut. Var bara att ta om henne och in med henne igen. Men denna gång så tog jag ett gammal ko halsband och spände fast grinden. Hon försökte igen, men tji fick hon när det inte gick att rymma igen. 

  


 

 

Annars har det flutit på fint. 138 kor mjölkade och nöjda. 

 

Hoppas dagen flyter på i övrigt!


 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments