Header


Alltså helt ärligt. Den bästa känslan är nog endå när morgonens rutiner i ladugården är gjorda, sllt flyter på som en smäck och man efter 5 timmars jobb i ladugården får sätta sig ner med en kopp svart kaffe, en god frukost och bara känna lugnet.

Kan tillägga att jag är inne i et hypomani skov som jag skrev tidigare. Överskotts energi som heter duga. Sena nätter. Tidiga mornar. Allt ska ske snabbt. Effektivitet. Impulsivitet. Livet leker som fan. Typ så. Livet som bipolär. Men jag trivs. Iaf i dessa perioder. När man bara kör och livet känns lätt.

 
 
Men jävligt bra morgon med andra ord. Jag och pappa har teamworkat tillsammans med vallhunden Zeb. Det har gått klockrent. 
 
Fick ta upp 153 i verkstolen för hon var öm i en klöv. Visade sig vara eksem som vi snabbt behandlar med ett våtomslag med salicidsyra. Inom ett dygn brukar det ge med sig.
 
Jag har seminerat våran Jersey korsning 253 med en Jersey dos, Gislev heter tjuren. Klockren brunst och förhoppningvis blir hon dräktig. 
 
Tog in 1219 inför kalvning. Verkar vara nära så lika bra att ta in henne på Box för att förbereda inför att den lilla ska komma till världen. 
 
Haft kadaver bilen på besök. Den svåra kalvningen här om dagen resulterade i att kalven dog. En montebeliard. Stor som ett hus. Aldrig varit med om maken till storlek på kalv. Sen en annan tjur kalv som helt plötsligt låg död i boxen en morgon. En sådan som varit klen sedan födseln. 
 
En lokal tidning var ner på besök hos mig i ladugården. Skrev om mig i "veckans profil". Allt mellan himmel och jord. Om mitt liv och lite till. Kommer att tryckas i veckan. Sjukt roligt i vilket fall som! 
 
Nu mat sen iväg och jobba en skvätt till. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments