Header

Så var denna helg över för denna gång. Det är endå någon speciell känsla över att det är helg trots att det egentligen inte är någonting speciellt. Förut var det festligheter och massvis med planer för min del. Numera massvis med jobb på gården, lugnare helger och inget supande. 

 

Helgen har spenderats med jobb Och en hel del tid tillsammans med familjen och pojken. 

  

Gårdagen körde jag och Dennis morgonens mjölkpass. Jag klossade 546 som varit öm sedan vi Klövverkade för snart ett par veckor sedan. Var högre i ena klövhalvan och misstänkte en böld, men kunde inte hitta någonting. Men klossade upp endå för att hon skulle slippa belasta klöven. 

 

Jag hittade ännu en juverinflammation. Våran kära 1104 som ska sinas var flockig i en spene och lite svullen. Veterinären kom ut vilket resulterade i penicillin på damen. 

 

Vi har haft en del problem med mögel i korven som avtagit nu, men trots det att man sållar bort möglet så kan det finnas små partiklar kvar som kan leda till högre juverhälsa och till slut en del juverinflammationer hos damerna. Nu behöver inte alla få inflammationer, men det kan hända i tråkiga fallet. 

 

Kvigan 218 kalvade en liten tjej som jag och Dennis fick dra ut för hennes värkar avtog. När den lilla vad född brydde hon sig inte om henne ifrån början , men efter det att jag gnussat igång henne med lite halm så började hon ta hand om henne. Skönt!

 

Efter detta drog vi iväg till Vifors för att Seminera 395 som gick som en smäck och blev snabbt avklarat. Klockrent brunst! Seminerade med köttras eftersom hennes mamma inte är den vackraste eller en utav de bättre korna vi har i besättningen. 

 

En god frukost innan foder skulle lastas i fodervagn och förberedas inför eftermiddagen.

  


 

Vi passade på att rengöra den innan Dennis lastade foder. Sopade rent Och körde ut en del foder rester. Skönt att fått det avklarat. 

  

Dennis lastade foder och röjde upp gammal plast ifrån korven där vi lagrar ensilage i. Medan han bökade med det tog jag tag i att börja rengöra gropen grundligt och nog blev det renare. Det är mycket trevligare att mjölka i en renare grop med mindre lagringar.

  

Kvällens mjölkning hade mamma och pappa, men eftersom dom var på marknad för att sälja ostkaka och kalvdans erbjöd vi oss att påbörja kvällens sysslor för att underlätta för dom.

 

Man måste sammarbeta. Det handlar om att ge och ta hela tiden. Nästa gång kan det vara jag som behöver hjälp med ett pass eller något liknande. Då kan dom ställa upp. 

  

 

Annars bökat en del hemmaviD. Rensat och städat ur utrymmen. Börjat flytta in Dennis grejor i huset. Det känns numera som vi är sambos på riktigt trots det att han bott här i ett par månaders tid. Idag har vi dessutom varit tillsammans i 2 månader, men det känns som längre. 

 

Nu sova. Upp imorgon för att köra av ännu ett pass hos damerna. Teamwork med pappi vankas.
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments