Header 


 

Och där stod hon och kollade in mig med sin nyfikenhet och känslan av att hon sa "Och det där går bra ?" Vilket jag gav ett svar på. "Nej Gåsen. Det går inte bra. Idag är en krångel dag." Hon råmade till svar, kikade nöjt en extra gång  och traskade ut i lösdriften till de andra korna. 

 

Så här var det i Torsdags.

 

På morgonen när jag kom hade inte disken till tanken gått som den skulle. T hade slagit igång den så den gick redan när jag kom. Vi hann böka lite hos kalvar och förbereda gropen under tiden. 45 minuter sen och på något vänster gick det bra endå.

 

T kom och sa att 17 brunstade kvällen innan, vilket jag tyckte var orimligt eftersom hon skulle vara dräktig. När jag kollade ut i lösdriften såg jag henne, varpå hon kollade på mig med en intensiv blick och skrek på mig. När hon kom in för att mjölkas tog jag en progesteron prov. 5 minuter senare visades det 2 starka streck. Brunst. Hon hade tyvärr kastat dvs. Fått missfall för att förklara det enklare. 

 

När jag skulle börja spola av gropen efter mjölkningen small det bara till och själva munstycket på slangen flög åt helvete. En tjugo minuter senare hade jag fixat en ny slang klamma (Läs --> Pigan stal klanman ifrån slangen som går ner till vattnet på betet för att rädda situationen) och det gick att spola av gropen och slänga igång disken.

 

Sen kom nästa grej. Pumpen som pumpar ur allt vatten som blir i gropen vid diskningen funkade inte. Men efter lite bök och slag på den så började den funka turligt nog. Det blir mycket vatten snabbt i gropen så den måste fungera liksom. 

 

Men allting klaffade till slut. Som tur var. Det är en aning kaos annars i ladugården men det ska jag berätta om senare. 

 

Seminerade 17 på kvällen med köttras. Hoppas hon tar sig efter detta kast utav kalv.

 

Igår då?

 

Morgonens mjölkning tillsammans med T. Gick galant. 

 
  

Åkte iväg för att kolla brunster på Vifors hos kvigorna. Var En tokig dam som jag bestämde att Seminera senare under kvällen.  Hem för att äta frukost och börja fixa med saker här hemmavid. Men så ringde teletonen. 

 

Foderrådgivaren. Var bara att sätta sig i bilen, åka till ladugården och fixa uppgifter och kolla över hur vi skulle lägga upp det med foder. Inga större korrigeringar. Dom ligger och mjölkar 33,6kg per ko För tillfället. 

 

Tänkte jag skulle åka hem men så fastnade jag med att börja böka med lite annat i ladugården. Planerade vilka kor som ska sinas och sintidsbehandlas. Sen fick jag ett ryck igen. Bland annat att inventera kväve kärlet med sperma. Visade sig att vi hade skapligt med dinser kvar endå så vi slipper beställa. Sen så kommer Semex på tisdag så det är lugnt.

 

Hem en sväng. Fixade lite matlådor. Tog tag i att dammsuga, tvätta, diska och fixa. Sådant där tråkigt göra, men som borde fixas. 

 

Tillbaka till korna. Körde igenom kvällens pass med L. Det flöt på fint. Tills munn stmycket till slangen som jag fixade dagen innan gick sönder totalt. Var bara att spola med själva slangen och lirka. Var klar vid halv sju tiden. 

 

Då kom min fina ner till mig. Bara för att jag och farbror behövde hjälp med att få fast kvigan kg skulle seminera. Han är guld han. Följer gärna med och hjälper till. Så vi Seminerade en kviga tillsammans och körde iväg kor som lagts i sin under veckan. 

 

Sen bar det hemåt. Lämna av hundar sen iväg till bästis för att få håret fixat eftersom jag idag startade ett bilrace. 

 

Det var en sådan där dag när allting går i ett. Man hinner liksom inte tänka utan det bara går runt i skallen. På kvällen fattar man inte vad man gjort under dagen. Man kopplar inte. 

 

Men det går endå. Ganska skönt med sådana dagar ibland. Allting rullar på, man tänker inte och bara går på liksom.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments