Header

Precis lagt mig ner för att sova. Men varit en sådan hektisk dag så att jag får ta o skriva av mig här så jag kan ventilera lite tankar innan jag däckar för natten.

 

Exteriör bedömningen gick som sagt bra. Sjukt nöjd med den. Efteråt satte jag o mamma fart med att laga mat till oss o alla inblandade som är här för att köra in tredje skörden. Intag av mat innan mjölkningen slogs igång. 

 

Mamma mjölkade o jag föste på kor o fixade med kalvar o kalvkor. Insåg att 659 som åkte på kalvnings förlamning i helgen inte ätit ordentligt o var lite kall om öronen. Var bara att slänga i henne en till stav med kalcium tillskott , samt sonda i henne ett x antal liter ljummet vatten. Valde att låta henne stå i Box så vi har extra koll på henne, samt så Hon får tillgång både till ensilage o hö med lite mer struktur så magarna får jobba igång sig. 

  


 

Sen har vi det här med nya kalvar som kommit till världen. Alla våra kalvar dricker direkt ur hinken o det får dom lära sig ifrån i princip första dagen, så det kan vara lite trixigt att få till det ibland. Men idag verkade det flyta på att få dom nya lilla att dricka. Egentligen har jag inte tålamod med sånt, men man får bita ihop o kämpa på bara.

 

En dam vid namn 139 skulle in för kalvning. Kor o kvigor som ska in för kalvning får gå i innersta skrapgången o förbi gropen för att kunna komma till kalvnings avdelningen. Vi fick henne nästan till gropen innan hon tvär stannade , svängde om o prejade iväg mig o Mammi. Efter många om o men fick pappa komma o hjälpa till, sen hade vi Jokk till hjälp som hindrade henne att gå upp i liggbåsen. Till slut fick vi in henne. Hon har ärvt sin mammas temperament o envishet. 

  


 

3 semineringar skulle göras. Pappa hjälpte mig att hitta alla o binda upp dom i liggbåsen. Sen tog jag tag i att seminera. 313 med R Facet, 106 med Pinkman o 1239 med Craftman. Kan tillägga att 313 blev seminerad inför åttonde laktationen. Alla kändes bra o jag hoppas dom tar sig.

 

Just ja! Klossade en dam som fått en böld som kikaT fram efter måndagens klövverkning. 

  


 

Halv 10 släckte Jag ner o begav mig hemåt. Såg att någon tryckt under massa gräs under handtaget på bilen o under vindrute torkarna. Jag säger bara till dessa pojkar  :" Den som skrattar bäst, skrattar sist!" 

 

Puss pigan !

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments