Header 


 

Står här i solen med en kaffe och bara njuter en stund innan kvällens mjölkning utav dessa fina brudar ska slås igång. Det som känns ännu bättre är att inatt hämtades mjölken i tanken och levererades till mejeriet. Kan meddela att våra duktiga brudar slog rekord i tanken! 9067 liter i tanken ! Helt sjukt!

 


   

 

Enda jag inte är nöjd med är cellerna. Dom spökar. Vi har någon ko med högre celltal vilket leder till sämre juverhälsa. Bland annat 747 som kalvade in för ett tag sedan. Hon har spökat från och till föregående laktation med. Idag när jag kontrollerade mjölken innan jag slängde igång organet på henne visade det sig att hon var ful i en spene. Ringde ut veterinären som tog prov och satte in penicillin på denna dam. 

 

3 kor på kort tid som vi fått behandla. 747 var jag förberedd på eftersom hon som sagt varit fram och tillbaka. 1138 och 690 går också på penicillin. Försöker sätta fingret på vad det kan bero på. Antingen en tillfällighet eller inte. Vi får se. Har ju varit en del dåligt grovfoder i korven som vi fått kört bort. 

 

Just ja ! När jag endå skriver om de mindre bra grejorna på gården. 58 som sinades nu i veckan och skulle köras iväg till andra stället har kastat. En lite tjurkalv, 2 månader för tidigt. Så jävla tråkigt. 

 

Varit mycket smått som hänt nu känns det som. Tråkigt men ibland är det så här. Livet på en gård. Inte alltid positivt. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments