Header

Eftersom både syster och pappi är sjukskriven så var vi tvungna att lösa det med en till person som kunde rycka in för att vi andra inte ska jobba ihjäl oss.

 

Det är iallafall mjölkning av kor, fösning av kor, brunst koller, vardagliga rutiner, kalvar som ska skötas, kor och kvigor som ska in för kalvning, semineringar, kvigor som ska kollas brunster på och semineras på andra stället, pappersarbete, körning av djur, förberedelser och planering inför nästa helgs kosläpp etc.. 

 

U name it. Det är liksom inte bara att korna ska mjölkas och sen är det klart för dagen liksom. Det finns så mycket och alltid någonting att göra. 

 

Så vi löste det. 

 

Här har vi hon som ställt upp och jobbat nu under helgen. Min bästa vän Lina. En bra tjej rakt igenom som alltid finns där för mig. En av de fö tjejerna jag går ihop med. Kanske är för att jag och hon är mer som pojkflickor och inte är rädd för att arbeta eller bli skitiga. 

 

 

 


 

Så i helgen har vi tagit ett X antal mjölkningar i hamn. Gått riktigt fint! 

 

Idag körde vi morgonens mjölkning tillsammans. Jag mjölkade , medan hon skötte allting annat.

 

En kalv har kommit till världen med. 68 hade fått en liten tjurkalv denna morgon utav korsningen limousin och Holstein. Jätte söt liten brun sak! Jag och Lina hjälptes åt att ge 68 en kalk stav som vi fick i efter många om och men.

 

3 semineringar har avklarats med. 42 fick köttras i sig, 56 könsorterad dos utav tjuren Lineman och 166 tjuren Album. Klockrena brunster på allihopa! Har en till dam Som ska semineras ikväll.

 

Har tagit ut en kviga i djupströ bädden med. Troligtvis på gång och kalva inom närmsta dygnet.

 

Vi har haft lite att stått i med andra ord.

 

En sen frukost, kaffe och ett stabilare mående idag. Skönt som fan! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments