Header

Som sagt. Jag har svårt att sitta still. Så vaknade upp med lite frossa. Febern verkar ha försvunnit, men orken och styrkan har inte kommit tillbaka igen. Begav mig ner till ladugården för att äta frukost. Jag äter alltid frukost där. Skönare att äta tillsammans med familjen istället för att äta hemmavid ensam. 

 

Det var tydligen massvis som har hänt och mycket på gång idag. Bland annat att köra sinkor ifrån ena stället till det andra. Vi har två stycken ställen vi har djuren på. Ladugården Häckle gård där vi har mjölkande kor, dräktiga kvigor och sinkor som ska kalva inom en månad, samt kalvar som är upp till 2 månader när dom är avvanda ifrån mjölken. 

 

Sen har vi andra stället, Vifors. Där har vi kvigor som är upp till ett år gamla innan dom åker till kvighotellet i Hälsingland för att semineras för att sedan komma hem dräktiga. Här befinner sig också sinkor inför kommande kalvning och dräktiga kvigor som ska kalva inom snar framtid.

 
 

Med lite teamwork tillsammans med mamma, pappa, syster och farbror så fick vi till det med de kor som skulle med upp på transporten. Blev 5 stycken som fick komma med hemåt igen. Bland annat denna skönhet. 1147 som ska få Sin tredje kalv. Härlig färg på henne med dessa små gråa hårstrån överallt. Hon har alltid varit så.

   Det går bra att köra damerna på denna transport. Dom börjar vänja sig. Tar man bara det lugnt så går det bra. Kvigorna som ska åka första gången brukar vara mera fundersam. 

  

Nu hemma igen för att försöka vila ytligare trots att det tar emot. Ikväll ska jag köra kvällens mjölkning och jag längtar! 


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments