Header

En liten update till er fina ! Tusen tack för all pepp jag får dagligen utav er! Det värmer !<3

 

Dagen då?? 

 

Morgonens mjölkning tillsammans med mamma som gick riktigt fint ! 1219 är på benen igen och traskar på med livet liksom. 

 

Måndag är lika med kor som ska börja sinas. Det vill säga trappa ner med mjölkningen på dessa damer för att på fredag mjölkas sista gången och få semester 2 månader innan dom ska på nästa kalv Och sätta igång att mjölka kommande laktation. En snabb effektiv sinlägging ska det vara och vi verkar fått till det där lilla extra på dessa snart 6 år vi hållit på med mjölkkor.

 

Men tro mig. Trots snart 6 år inom detta och man lär sig fortfarande något nytt dagligen ! Det är det som är så givande, att man alltid lär sig någonting och får mer erfarenheter i bagaget. 

 

Jag har gjort en inventering av kärlet där vi har alla sperma doser, kört ut detta på en lista som sitter i semin rummet. Dragit ut lite listor på planering på vilka kor och kvigor som ska ha vilken tjur i sig. 

 

Kollat över lite om vilka kor som ska slås ut här framöver , alltså skickas på slakt. 

 

Även seminerat min kära gås, den där lilla söta vita ni vet. Sen fick 139 i sig en dos för tredje gången. 

 

Hjälpt kära mamma i kalvstallet med att strö halm i boxar , kollat igenom lite kalvar och gett som vatten och hö. Lite sådant där småfix som ska göras. Åter igen, rutiner. 

 

Pappa ringde nu under kvällen och sa att 163 hade Flytning. Så får se om hon är aktiv imorgon. Isåfall blir det seminering imorgon kväll. 

 

  

 

Nu i med sista målet mat och lite piller, sen sova. Körde ett pass på gymmet denna eftermiddag och är redan knepig i kroppen och snuva. Fan denna diet alltså. Snackade med coachen idag och han sa att jag ska fortsätta köra på. Inte köra slut på mig varje pass på gymmet. Äta mycket grönsaker tillsammans med målen. Köra fitline som planerat. Sen på lördagar fylla på med energi i form av bra kolhydrater. Havregryn och potatis bland annat. Guld! 

 

 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments