Piganlina

Den där lyxen.
Det är full fart på mig om dagarna så bloggen har kommit lite vid sidan av. 
 
Tiden har gått mycket åt att landa i alltiNg. Har ett inlägg om detta på gång som jag försöker hitta den rätta feelingen för. 
 
Annars jobbar jag på i ladugården, fixar hemmavid där sovrummet äntligen blivit klart! Kan inte beskriva känslan av att krypa ner sängen i ett rum som jag och Dennis fixat tillsammans. Att höra hundarna som ligger nedanför och höra den sprakande brasan i kakel ugnen. För det är lyx! Att ha en kakelugn i sovrummet.
 
Imorgon ska jag ta tag i att skriva på bloggen igen. För jag behöver det för att varva ner och lätta på mina tankar och allting som far fram genom huvudet. 
 
 
Projekt kalvstall.
Så har projekt kalvstall påbörjats! 
 
Vi ska göra om ett gammalt utrymme där vi provisoriskt haft kalvar under de sista veckorna innan mjölken trappas ner för att sedan vänja av dom. Det har varit bökigt. Trägolv med djupströ bädd på är ingen hitt eftersom träet blir murket. Vi har spikat upp brädor och ställt grindar för att kunna gruppera. Vi har burit vatten och mjölk ut till den delen. Det har inte varit sådär jätte praktiskt och lättsamt att arbeta. Inte ett dugg rationellt.
 
Men nu ska det bli ordning på ladan är det tänkt. Just nu ska golvet brytas upp medan vi varteftersom lägger i fyllning. Därefter ska det gjutas och betong må det gå åt en hel del...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag, pappa och Dennis hjälptes åt under en kväll med detta. Att slita upp golvet, plocka ihop och bära bråte. 
 
 
Det är svårt att tro att detta ska bli ett kalvstall när man ser dessa bilder. Planerna är att det ska bli 5 boxar med 5 kvigor i vardera Box sorterade åldersvis. Dom ska gå där tills dom är 6 månader gammal innan dom körs iväg till Vifors.
 
Men det ska nog bli bra till slut.
 
En sak är säker. Jag vet inte riktigt hur vi ska få ihop allting. Men vi har klarat det förut så det ska vi definitivt göra ännu en gång. 
En nyhet, eller 2.
En nyhet som jag tänkte avslöja här på bloggen är att jag kommer ha från och med idag 2 nya kategorier. En utav dessa är "Huset på Bergbacka" . Där kommer jag att skriva om renovering och vad som sker haemma i migg och Dennis hus. Hur vi tänker nu och i framtiden. Ni kommer få följa med på resan till vårat drömhem.
 
Den andra katergorin är "Uteckling utav gården". Det är byggnationer och utvecklingar på gång här på Häckle gård som jag tänkte lägga under en egen kategori. Ni ska få följa med steg för steg varteftersom utvecklas emot det bättre och mindre tungjobbat. Att vi får mer effektivitet och struktur i det hela.
 
Hoppas ni kommer gilla det. Vet att en hel del av ni som läser har någon slags inriktning inom lantbruket. 
 
Vem vet? Kanske kan vi inspirera er på något vis.
 
Första delen kommer ikväll.