Piganlina

Det kan slå över på några sekunder.
Men sådär ja ! När allting flyter och man får en sjukt bra känsla inombords att det här är en bra dag, jävligt bra dag. Sen händer det en olycka och på några sekunder är lyckan över. Denna gång behövde inte ambulansen komma farandes iaf.
 
Först och främst är syster sjukskriven pga rygg besvär. Till och börja med en vecka. Bara för henne att vila och inte arbeta tungt.
 
Vi har i ladugården lagt om schemat och fått lite annorlunda struktur i arbetet kommande vecka. Allting löser sig. Det löser sig alltid och det knallar på som vanligt endå. 
 
Körde morgonens mjölkning tillsammans med mamma. En riktigt bra morgon. Humöret på topp. Allting rullar på. På 3 timmar har vi hunnit mjölka av 140 kor, tagit ner 1219 för mjölkning för att sedan släppa ut henne med de övriga damerna och mjölkat de kor som håller på att sinas! Klockrent !
 
 
 
Till frukosten har jag hunnit med alla rutiner. Strött boxar hos kalvarna, fixar allting med foder och vatten. Mockat och strött nytt åt kor som står i Box inför kalvning. Slängt i 1219 en kalkstav. Checkat brunster. 
 
En god frukost gjord på äggvita och havregryn med kanel och kardemumma. Toppat med kalorifritt och fettfri chokladsås tillsammans med varma hallon. Man försöker Vara påhittig så här i dieten för att inte tröttna , hur det nu skulle gå till. För jag älskar mat! Speciellt numera ! Man uppskattar det lilla i matväg.
 
 
 
Ett litet möte i ladugården för att reda ut en del saker hade vi med. Bland annat angående kvigor på hotellet och hur vi ska lösa allt. Kan inte gå in mer på det förrän det succesivt kommer lösa sig. 
 
Iväg för en kaffe hos syster och hämta mer äggvita. Iväg till Vifors för att kolla brunster på kvigor. Resulterade i att 2 damer som skulle semineras. 
 
Tillbaka till ladugården. I med äggvita och ta tag i lite annat arbete. Flytta in 1219 tjurkalv i Box. Förbereda semin på dessa 2 kvigor. Ladda doser och iväg för att Seminera. 
 
Seminerade första kvigan som gick klockrent. Bra brunst. Sen kom smällen. På något vänster small det till i pappas ben, inte att kvigan sparkade honom utan att en muskel brast. Vi vet inte om den är av eller om det är någon sttäckning. Han är hos läkaren för tillfället. 
 
Mina kära följare, nya som gamla. Välkommen till mitt liv som kan slå över ifrån bra till dåligt på några sekunder. 
 
Och ja. Jag erkänner. Jag bröt ihop totalt en snabb sväng. Men nu är det okej. För allting kommer lösa sig. På ett eller annat vis. Jag får ta en dag i taget. Planera om och försöka "stick 2 the plan". 
 
Jag lovar. Fortsättning följer. 
 
Over and out. 
 
Piganlina
Anonym

Vilka fina kort på dig i ditt arbete i lagårn. Du är verkligen fin och duktig med dina djur. Hoppas det går bra med din far. Kramar från en som älskar din blogg.

Anonym

Tänker på dig!! // stolt bonde från småland

Anonym

En så söt tjej som du och som inte är rädd att bli skitig eller ta i .

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress