Piganlina

Vi fick ihop denna morgon också.
Hur jag och pappa fått denna morgon att gå ihop förstår jag inte riktigt. Det sa typ smack och så var allt på sin plats och klickade. Allt har gått hand i hand. Perfekt morgon ! 
 
Morgonen har bestått utav den vanliga mjölkningen, mjölkning utav 2 damer som ska sinas och få semester i ett par månaders tid innan nästa kalv ska komma till världen. 
 
Sen har vi denna dam. 1194 som fick sin sjunde kalv i förrgår. Åkte på kalvnings förlamning. Har tagit ut veterinären 3 ggr på henne för att ge henne kalk i blodet. Igår reste hon på sig. Idag är hon pigg, glad och äter för fullt ! Ska slänga i henne en kalcium stav så hon får lite extra i kroppen , vilket kan behövas. 
 
 
En liten pojke fick hon. Hade hellre fått en kviga med tanke på att det här är en av våra mest hållbara kor i besättningen. Men söt är han! Vi får mycket vita kalvar numera. Är väll för att de tjurar vi seninerar med lämnar för det mesta vita avkommor. Älskar den färgen ! 
 
 
 Nu har jag tryckt i mig frukost. Ska ta tag i att Seminera en dam innan jag hjälper till med klövverkningen som pågår på gården för tillfället. 
 
Carolin

Men så söt :O

norrbotten emma

men så söööt :D


ha en underbar dag

Caroline

Så söt liten pojke det blev. :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress