Piganlina

En liten uppdatering.
Så här spenderade jag kvällen efter passet i ladugården. Tillsammans med mannen i mitt liv, vallhunden Jokk. Vi satt ute, grillade hamburgare , en till honom och en till mig. Bara njöt och en alkoholfri öl knäpptes. 
 
 
 
Var håller jag hus egentligen ?! 
 
Jag lever. Som fan. Men det är en del olika saker som tagit snurr i mitt liv som gör att inspirationen att blogga intensivt avtagits en del.
 
Jag jobbar på gården i vanlig ordning, gymmar 5-6 dagar i veckan, umgås med familjen och vänner, njuter av livet och bara är.
 
 
 
Imorgon tänkte jag avslöja en stor förändring som kommer ske på gården inom närmsta tiden. 
 
Nu ska jag krypa till sängs. Dubbla pass imorgon i ladugården.
Leverans utav kvigor.
Så har vi hunnit få hem lite dräktiga kvigor idag med. 8 stycken kom hem idag. 
 
 
 
När det hände någonting tragiskt och snabbt på kvighotellet vi hade kvigorna på så blev det lite panik. Det slutade med att min bästa vän Kjell tog hand om kvigorna och har en liten drös kvar uppe hos honom. Räddaren i nöden. Han är guld värd och vi vet aldrig hur vi ska kunna tacka honom tillräckligt !<3 
 
 
6 stycken kvigor hamnade uppe hos sinkorna på Vifors, medan de 2 resterande kom ner till de mjölkande korna. 
 
 Notera stilen på syster ! Charmig sådär hon!
 
Syster fick äran att klättra för att försöka få tag i damerna och få på dom ett varsitt halsband med en transponder så dom kan få kraftfoder i stationerna. En fick hon på ett halsband, sen fick jag och chaffuören slänga på den andra damen sitt efter att ha förflyttat henne lite. 
 
 
Ut kom dom till slut till de övriga damerna i delen med de som ska kalva inom kommande månad. Där kommer dom gå för att Succesivt vänja sig vid både grovfoder och kraftfoder som de äter när de är under perioden när dom mjölkas. Allting upptrappning sker försiktigt för att kroppen inte ska få en chock. 
 
 
Jokk satt hela tiden utanför och höll koll på läget. Duktig kille det där !
 
Nu köra igång kvällens mjölkning !
Det bara small till.
Morgonens bravader i ladugården avslutat Och jag har precis fått i mig en god frukost. Jag vet inte hur mycket energi jag lägger ner på frukosten. Enligt mig är det den godaste måltiden på dagen och jag gör den med lite extra kärlek. 
 
 
 
Morgonen då?!
 
Började med att klockan 5 ringer pappa och frågar var jag och syster är. Hoppsan sa! En försovning, men 20 minuter senare var morgonens mjölkning igång ! 
 
Vi har En nykalvad kviga som fick sin första kalv för sisådär 3 dagar sedan. Hon har tydligen varit en jäkel på att trycka sig under grinden i mjölkgropen och Smita. Tog det där med en nypa salt jag. In med henne i gropen och på med mjölk maskinen. Jag hann bara vända mig om och sen small det. 
 
Hon lyfte grinden, mjölk organet for i golvet , ut drog hon med sig 719 medan resterande av damerna turligt nog nöjda stod kvar. Syster funderade varför jag skrek svordomar så jävligt men insåg varför till slut. Var bara att ta om henne och in med henne igen. Men denna gång så tog jag ett gammal ko halsband och spände fast grinden. Hon försökte igen, men tji fick hon när det inte gick att rymma igen. 
 
 
 
 
Annars har det flutit på fint. 138 kor mjölkade och nöjda. 
 
Hoppas dagen flyter på i övrigt!