Piganlina

Att flytta en ko på 600kg.
Och där stod både 81 och 269 i boxen och gav typ blickarna att vi kommer inte röra oss ur fläcken bitches. För jag lovar att när en ko på 600kg har bestämt sig för en sak har man inte så mycket att sätta till med några kg strax över 60. 
 
 
Det var ju så att dessa 2 damer skulle in i Box för det snart är dags för dom att kalva. In kom dom så småning om men valde snabbt som attan att ordagrant hoppa in i samma Box. Jag och T försökte säkerligen i en kvart att få en utav damerna att kliva ut och in i en annan box, vilket resulterade i ett misslyckande. Vi fick ringa farbror som också trodde de skulle vara enkelt, men icke. 3 personer och en vallhund vid namn Zeb som visade var skåpet skulle stå så fick vi it 81 och in henne i en annan Box. Tacka fan för vallhund alltså ! 
 
 
 
Annars så här på slut tampen av kvällen seminerade jag ett par kor. 108 med köttras och 40 med tjuren Arbiter. För första gången på länge så gick det bra ! Har bara krånglat för mig på slutet känns det som. Alltså korna blir dräktiga, men det har tagit tid och krånglat. Men ikväll sa det bara smack! 
 
Nu ska jag faktiskt fixa mig för kvällen. Imorgon ska jag mjölka morgon istället för syster som troligtvis ligger i magsjuka. Man ställer upp för varandra. Så är det bara ! 
VIP feeling.
Klockan är strax efter nio denna lördags kväll. Och denna piga har gjort sig i ordning för Kväller. Att gå på diet, jobba på som vanligt och träna hårt på det. Det gör så att jag blir sjukt trött. Skallen hänger liksom inte med vissa dagar. Så nu ska jag försöka sova en god natts sömn för imorgon ska jag upp igen för att mjölka lite damer. 
 
 
 
Kört kvällens mjölkning tillsammans med mammi. Gått riktigt fint. Hon mjölkade och jag skötte kalvar denna kväll. Jag och Jokk har teamworkat vi, sådär som bara han och jag kan. 
 
Innan vi slog igång mjölkningen så tog jag tag i att mocka ur lite småboxar som kalvar stått i, så är det bara att göra rent dom sen till veckan.
 
Och jag som satt och snackade med mammi idag att korna varit dålig på att visa brunster. Tji fick jag! Pang så var ett helt gäng igång ! Imorgon blir det att Seminera lite tänkte jag. 
 
58 som kastat sin kalv är inte så pigg, så hon är nerbäddad i en djupströbädd med massa halm så hon ligger skönt. Pysslat om henne lite extra ikväll. Sett till så att hon har ordentligt med mat och vatten. Lite VIP feeling över det hela. Men så är det. Är man sjuk ska man få extra skötsel och omtanke. 
 
Nu ska jag sluta mina blå. Godnatt !
Där sprängdes gränsen !
 
 
Står här i solen med en kaffe och bara njuter en stund innan kvällens mjölkning utav dessa fina brudar ska slås igång. Det som känns ännu bättre är att inatt hämtades mjölken i tanken och levererades till mejeriet. Kan meddela att våra duktiga brudar slog rekord i tanken! 9067 liter i tanken ! Helt sjukt!
 
 
 
 
 
Enda jag inte är nöjd med är cellerna. Dom spökar. Vi har någon ko med högre celltal vilket leder till sämre juverhälsa. Bland annat 747 som kalvade in för ett tag sedan. Hon har spökat från och till föregående laktation med. Idag när jag kontrollerade mjölken innan jag slängde igång organet på henne visade det sig att hon var ful i en spene. Ringde ut veterinären som tog prov och satte in penicillin på denna dam. 
 
3 kor på kort tid som vi fått behandla. 747 var jag förberedd på eftersom hon som sagt varit fram och tillbaka. 1138 och 690 går också på penicillin. Försöker sätta fingret på vad det kan bero på. Antingen en tillfällighet eller inte. Vi får se. Har ju varit en del dåligt grovfoder i korven som vi fått kört bort. 
 
Just ja ! När jag endå skriver om de mindre bra grejorna på gården. 58 som sinades nu i veckan och skulle köras iväg till andra stället har kastat. En lite tjurkalv, 2 månader för tidigt. Så jävla tråkigt. 
 
Varit mycket smått som hänt nu känns det som. Tråkigt men ibland är det så här. Livet på en gård. Inte alltid positivt.