Piganlina

Krångel dagar.
Som bonde vet man aldrig vad som kommer vankas när man är i ladugården. Antingen flyter det på eller inte. Det kan liksom tippa över på någon enstaka sekund. 
 
I torsdags förmiddag. Allt hade flutit på så jävla fint med allt. Men sen hände det en grej...
 
Jag och drängen fick fixa en skrapa som hade på något vänster hamnat i stort sätt upp och ner i kulverten. Ett stöd på balken som hakar i balken för att skrapan ska kunna föras fram och tillbaka hade släppt och vikt sig uppåt. Var bara att på något vänster klättra ner i kulverten, lirka tillbaka skrapan och ta en slägga och slå tillbaka stödet. 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen ringde min telefon. Det var farbror. 1184 hade fläkt sig och låg i liggbåset och kunde inte komma upp utan benen la sig utåt som en padda. Ner till ladugården. Slutade med att hon låg under nackbommarna uppe i båsen. Vi var 4 personer som på något vänster drog ut henne på liggbåset, på med ett band som gör att benen inte kan slå iväg åt något håll. In i djupströ bädden så hon kunde vara ifred och återhämta sig, samt ligga riktigt mjukt och få lite VIP känsla. 
 
I Förrgår då.
 
 I princip de flesta kor Krånglade och gick in fel bland grindar i gropen. En dam vid namn 107 kom inte upp i ett liggbås så vi trodde att hon fläkt sig. 2 foder stationer gav inte ner foder åt korna. Skrapan fungerade inte som den skulle. 
 
Morgonen började inte bra igår. Plus det att jag hade början till feber samt frossa. Sen dåligt med sömn på det, låg energi, låg i psyket och bara allmänt sliten. 
 
Men det löste sig. 
 
Foder stationerna gick igång. 107 stod nöjt vid foderbordet när vi skulle ta upp henne, var ingen fläkning. Alla kor tog sig igenom mjölkningen till slut. Det är väll det som räknas , eller hur?! 
 
 
 
Igår morse var jag inte så pepp heller. Inte pepp nu heller för den delen. En förkylning som inte vill bryta ut, min skalle fuckar upp och jag är trött och seg i kroppen. Fick ordet utav coachen idag att fylla på med lite extra energi i form av kolhydrater genom potatis. Förhoppningvis ger det kroppen en boost. 
 
Men snart är mamma och pappa hemma igen. Dom är på semester. Då kommer jag bli lite lugnare inombords. Kan slappna av på annat vis och lägga om lite i livet igen. Jag saknar dom. 
 
Nu fylla på med lite mat i magen. Sen köra igång kvällens pass med drängen. Ska berätta mer om drängen och veckan ikväll om jag inte däckar innan. 
Anonym

Som jag sagt i snart 1 och en halv vecka! Vi löser det! 😊

Sabine

Det är bra att folk får veta att vi i grund o botten älskar våra djur, men att bondejobbet med djur verkligen är ett slit. Men det ger mycket tillbaka i kärlek. Du kämpar på bra, Lina!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress