Piganlina

En hel del ändringar.
Det har hänt en del på gården senaste tiden. Mycket jag snappat upp och mycket jag förträngt på grund utav min hypomani period som slog över igår till nedstämdhet. In på psyk. Lite korrigeringar. Idag mår jag bättre. Ska ta sömn tabletter i en veckas tid nu för att låta hjärnan vila ikapp och kroppen slappna av.
 
Men händelse på gården är att de kvigor som ska senineras under sommaren kommer vi själva att Seminera. Där vi haft kvigorna på hotell har det hänt en tragisk grej som gör att vi kommer Seminera själva i sommar. Med respekt för inblandade personer kommer jag inte gå ut med mer information om detta. 
 
Kvällens mjölkning kördes med kära mamma och vallhunden Wille. Gått segt , men effektivt. Segt i min hjärna , men effektivt i övrigt. Hade besök utav veterinären som fick kalka 1219 som fortfarande inte är helt reko efter gårdagens kalvnings förlamning. Hon var inte piss dålig , utan stod upp. Men vinglade från och till , samt var loj i blicken och liten aptit. 
 
 
 
Efter detta så drog jag iväg till andra stället för att kolla lite brunster på de kvigor som ska senineras. Verkade lugnt. Seminerade en dam igår förmiddag. 
 
Nu ska denna piga sova. Upp imorgon igen. Vet att morgonens mjölkning, samt att Gåsen och 139 ska semineras. Vad som händer resterande av dagen får väntas och se. 
Dessa dagar alltså.


Alltså helt ärligt. Den bästa känslan är nog endå när morgonens rutiner i ladugården är gjorda, sllt flyter på som en smäck och man efter 5 timmars jobb i ladugården får sätta sig ner med en kopp svart kaffe, en god frukost och bara känna lugnet.

Kan tillägga att jag är inne i et hypomani skov som jag skrev tidigare. Överskotts energi som heter duga. Sena nätter. Tidiga mornar. Allt ska ske snabbt. Effektivitet. Impulsivitet. Livet leker som fan. Typ så. Livet som bipolär. Men jag trivs. Iaf i dessa perioder. När man bara kör och livet känns lätt.

 
 
Men jävligt bra morgon med andra ord. Jag och pappa har teamworkat tillsammans med vallhunden Zeb. Det har gått klockrent. 
 
Fick ta upp 153 i verkstolen för hon var öm i en klöv. Visade sig vara eksem som vi snabbt behandlar med ett våtomslag med salicidsyra. Inom ett dygn brukar det ge med sig.
 
Jag har seminerat våran Jersey korsning 253 med en Jersey dos, Gislev heter tjuren. Klockren brunst och förhoppningvis blir hon dräktig. 
 
Tog in 1219 inför kalvning. Verkar vara nära så lika bra att ta in henne på Box för att förbereda inför att den lilla ska komma till världen. 
 
Haft kadaver bilen på besök. Den svåra kalvningen här om dagen resulterade i att kalven dog. En montebeliard. Stor som ett hus. Aldrig varit med om maken till storlek på kalv. Sen en annan tjur kalv som helt plötsligt låg död i boxen en morgon. En sådan som varit klen sedan födseln. 
 
En lokal tidning var ner på besök hos mig i ladugården. Skrev om mig i "veckans profil". Allt mellan himmel och jord. Om mitt liv och lite till. Kommer att tryckas i veckan. Sjukt roligt i vilket fall som! 
 
Nu mat sen iväg och jobba en skvätt till. 
Mycket som händer.
Det är roligt att det fortfarande är en hel drös som droppar in här och checkar av läget.
 
Det tråkiga är att energin inte Funnits till att uppdatera. Eller där ljög jag. För energin är på topp. Jag är väldigt spontan och impulsiv för tillfället. Huvudet går på högvarv och jag är på gång och skulle kunna starta upp ett x antal projekt! Planerar i skallen. Vet hur bra det skulle bli. Irriterar mig om jag inte får köra på. Är social, men på mina villkor. 
 
Är inne i någon period när jag har energi, kan inte sova. När jag väl somnar sent inpå nätterna vaknar jag tidigt på morgonen och är pigg som tusan. Tog till och med en sömn tablett här om natten, men insåg snabbt att det inte är någonting för mig. Så den skiten får vara. 
 
Jag är lite hyper för tillfället. Dock inte så extremt som förut. För nu vet jag med mig och kan kontrollera det hela. Det kunde jag inte förut och märkte inte av sådant här själv.
 
 
Det är mycket som händer och sker. Mycket jag inte kan gå in på. Mycket jag kan gå in på. Men vet inte var någonstans jag ska börja. 
 
Jag jobbar och står i som vanligt. Man märker dock att när kalori intaget dras ner så har man inte samma ork och styrka. Bland annat märktes det här om dagen när vi hade en svår kalvning. Ett inlägg om detta kommer senare under dagen. 
 
Korna verkar börja mjölka på bra igen, eller bättre än dom gjort senaste veckorna. Det är lugnt med kalvningar. Semineringar går som tänkt för alla som seninerats hittills i april har visat klockrena brunster!
 
Träningen är igång igen. Jag kör på. Coachen och jag har lagt i en till växel i denna resa emot scenen. Det ska ni få ett inlägg om under lördagen då det är 7 veckor ut kvar till tävling. 
 
Ett repotage om mig som bonde och den helhjärtade satsningen inom bikinifitness Är på gång. 
 
Jag har valt att lägga mindre energi på instagram för Piganlina och mer energi runt min instagram Linafarmerfitness. 
 
Ska försöka återfå gnistan till att blogga här mera. Men när man har 538383 bollar i luften glömmer man lätt bort att uppdatera och krutet läggs på annat roligt. 
 
Har fått en nära vän att stå mig ännu närmre, Lina. Guldvärd tjej. Som förstår och finns där. Som jag träffar flera gånger i veckan. Det är inte ofta jag går ihop med brudar. Men denna tjej är som mig. Inte sådär tjejig, utan mer lite bonde style. Precis som mig.