Piganlina

Nu kastar vi in handduken!
Hade tänkt att det skulle bli en tidig kväll ikväll. Och en skapligt lugn dag. Men heter man Lina Sjöberg och har 5373839 olika saker inbokade så blir det varken en lugn dag eller en tidig kväll. 
 
Först medverkan i Tisdags panelen på P4 Gävleborg som jag kommer vara varannan vecka här framöver. 
 
Därefter hem för att jobba på.
 
Idag har vi kört hem sinkor som ska vänjas vid fodret som dom ska äta när dom kalvat. Vi trappar alltid upp fodergivan 4 veckor innan kalvning så att dom är väl förberedd i kroppen med det korrekta mjölk ko fodret.
 
1 ko och 2 kvigor som kalvat som skulle ut i lösdriften till de andra korna för att sedan mjölkas. Dessa damers kalvar skulle in i varsin Box. 
 
Vi var 3 personer i ladugården idag. Eller 4 innan pappa drog iväg. T mjölkade, jag och pappa skötte kalvar och sånt pyssel, medan mamma skötte fösning av kor till gropen. 
 
Strax efter 6 drog jag iväg efter att ha tagit in en kviga och en ko för kalvning.
 
Möte för gefleortens mejeri vankades. Sisådär 30 minuter sen och rastlöshet som heter duga. Drog därifrån vid 10 för att hämta Jokk och Wille i ladugården. 
 
Nu kastar vi in handduken för idag. Ska upp om någon timme för att mjölka. 
 
Godnatt!
 
 
 
 
Operationen.
Operationen för våran äldsta vallhund Zeb gick bra! Visade sig vara några större stenar som plockades Dän. Hellre det än tumörer !!!
 
 
 
 
 
Nu sjukskrivning i en månad sen ska han kunna komma tillbaka successivt ! <3
Operation av vallhunden Zeb.
Imorgon vankas en trolig operation för våran äldsta vallhund Zeb. Han har under ett års tid haft problem från och till med att kissa och massa kristaller i urinblåsan. 
 
Vid senaste återbesöket beslutades att troligtvis en operation kommer att ske under morgondagen. Detta för på röntgen visste dom inte om det var kristaller eller tumörer som visades. Kunde även vara avföringen i tarmen som visades igenom. Man är osäker, så imorgon ska röntgen och ultraljud göras för att vara mer säker. Då vet vi om han ska öppnas eller inte. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mitt fina lilla hjärta! Jag hoppas innerligt att det inte är tumörer och bara kristaller som ska väck. 
 
Nervös som fan. Hoppas på det bästa! Bästa och äldsta vallhunden vi har som varit med sedan dag ett när vi startade med mjölkkor. 
 
Önska honom lycka till nu!<3