Piganlina

Så här ska man aldrig säga!

Min kommentar under förmiddags kaffet:

"Fan det händer ju ingenting. Det är så lugnt."

Så ska man ALDRIG säga om man heter Lina Sjöberg. För tji fick jag. Det blev liksom tvärtom vad jag tänkte mig.

Ett par timmar senare så hade 163 bestämt sig för att börja kalva ute i lösdriften när hon låg så fint på liggbåset. Inte ett ljud gjorde hon ifrån sig heller så det var bara tur att jag såg det när jag var ute och gick för att kolla brunster hos korna samt att sätta lite skraplotter på de kor som inte visat brunst eller inte var dräktiga under gårdagens undersökningar. Jag ska skriva ett eget inlägg om dessa skraplotter senare åt er så ni får en liten hum om vad det är och hur det fungerar.

Så hon fick kalva sin lilla fina tös där ute, därefter fick jag och mamma ta in mor 163 Berit och dotter i en box där dom fick egen tid tillsammans. Den lilla söta fick åka skottkärra in , bra start på livet liksom! Denna dam som kom till världen idag har fått namnet 258 Beritah som har härstamningen Vh Sprite x Vh Meno.

Sen så har det bara gått i ett. Morgon mjölkningen körde jag tillsammans med mamma. Hon mjölkade och jag föste kor, samt fixade kalvar. Har ett par nya killar som håller på att lära sig att dricka ut mjölkhinken. Ibland kan det vara lite bökigt innan dom lär sig och ibland kör dom ner huvudet direkt och dricker. Jag ska visa er i ett till inlägg vad vi använder oss utav för special grejor och hur vi gör.

image

De kor som håller på att sinläggas och ska få semester i ett par månader innan kommande kalvning. Så är det alltid. 8 veckors semester får korna innan kalvning för att dom ska kunna vila sig själva och juvret innan en liten kikar ut. Sen så måste dom sinas för att dom ska kunna producera råmjölk av bra kvalité och bra immunförsvar åt kalven.

image

image

På bilden ser ni 63 som njuter för fulla muggar med ny halm runt omkring sig. 

En seminering utav 157 med tjuren Revolution har jag hunnit med också. Förhoppningsvis ska hon ta sig dräktig.

Nu vankas ett roligt besök. Mer om detta ikväll för nu ska jag fortsätta i ladugården.

En sprit shot i helgen för varje dräktighet!
Denna piga ska iväg på festligheter i helgen och inta alkohol ordentligt för första gången sedan Big Brother finalen och det ståhej som var där omkring. Jag sa till de som ska med och en bästa vän att för varje dräktighet så blir det en bodyshot. Insåg nu när resultatet av dräkitgheterna blev högt att runt 27 shotar med sprit är kanske inte det bästa för mig på lördag kvällen...
 
Dräktighets undersökningar av totalt 33 kor idag! Ni undrar säkerligen om pigan är nöjd över resultatet. Och jag kan bara säga så här JAG ÄR SÅ IN ÅT HELVETE NÖJD!!!!
 
33 kor undersöktes och av dessa konstaterades 27 att vara dräktiga. 2 stycken var vi osäker på och ska undersökas nästa gång igen och 4 kor var inte dräktiga. Hur bra är inte det?!?! 
 
Nej fan, det här är en bra dag hittills. 
 
 
 
 
 
 
Kan även tillägga att en av våra bättre kor är på gång och ska kalva. Vattnet har gått och jag hoppas innerligt på en kviga efter tjuren Dagon! 
 
Kjell om du läser detta så är det bäst för dig att hon får en kviga! Dessa doser jag köpte av dig har bara blivit tjurar! 
Taggad piga på livet och allt där omkring.
Men sådär ja!
 
 
 
Havregryn och protein blandningen tillsammans med en stor kopp svart rivigt kaffe är redo här bredvid mig, lika så datorn som jag för tillfället skriver detta inlägg med. Har tagit en promenad med en omväg på runt 3 km ner till ladugården idag. Det är så otroligt fint väder och min energi är på topp så jag lämnade bilen hemma istället. Är glad över att jag gjorde det för fan så fint väder det är ute! Solen skiner, det är någpn plus grad, snön börjar smälta bort sakta men säkert och fåglarna kvittrar. Livskvalité deluxe! Livet på landet helt enkelt.
 
Var har pigan för planer för dagen kanske ni undrar?!
 
Inget mjölkpass är inplanerat för mig idag, så jag tänkte att jag ska ta tag i lite andra grejor. Sen händer ett par riktigt roliga grejor! Bland annat en förändring här på bloggen så håll utkik!
 
För övrigt typ så hääääääääääär taggad på livet för tillfället och vad som händer och sker!
 
 
 
Nu vankas en seminering av spräckelfia 32 Foxy! <3