Piganlina

Andra skörden är inne!

Imorse möttes jag och Pappi av 2 tokiga Brudar som brunstade för fullt. En utav dessa , 188, Seminerade jag ikväll vid mjölkningen för att pappa skulle slippa det tänkte jag. En dos av rasen montebeliard blev det, turen Cargo. 

Andra skörden är avklarad. Nu har vi foder åt de mjölkande korna så att dom klarar sig. Bara hoppas att det är bra värden i det. 

Denna utsikt hade jag under förmiddagen efter att jag släppt ut korna på bete efter morgonens mjölkning. Jag var tvungen att slå mig ner och bara känna lugnet.

<3

Effektivitet hos grabbarna.

Det är så skönt när det flyter på med skörden och att vi som är i ladugården inte behöver vara med och köra in som vi gjorde förut. Pojkarna fixar det här och effektiviteten är hög! 

Som det lät tidigare ikväll så bör årets andra skörd till korna vara inne till midnatt. Resterande som vi inte slagit av ska vi avvakta lite med och ta in till sinkor och ungdjur. 

Annars har jag kört kvällens mjölkning tillsammans med Pappi som gått fint. 150 kor är det som mjölkar nu. Var strax över 8700 i tanken inatt som var. Och då går inte all i tank eftersom vissa är nykalvade , sen så går det en del till kalvarna. Känns bra ! 

Nu sova. Upp imorgon. 

Vi kör på!

Vaknade trött som ett as imorse. Lite kaffe sen ner till ladugården för att böka på. 

En seminering utav 122 innan korna släpptes ut på betet. Seminerat henne med Holstein 2 ggr , men valde att slänga i henne ren dos gammal Viking genetics. Blev en VR Viro. 

Ut med korna på bete sen hjälptes jag och syster åt med att köra in spån och ströa upp liggbåsen. Så nu är det nytt och fräscht spån inne åt dom tills dom kommer in till kvällens mjölkning. 

Andra skörden är igång och det flyter på bra. Ni ska få en update om det ikväll.