Piganlina

Jobbiga beslut måste tas ibland och jag hatar det.
Som bonde har man ett ansvar med att se till att djuren mår bra och får den omvårdnad som behövs. Och ibland kommer det dagar när man måste ta jobbiga och tråkiga beslut. Idag var en sådan dag. 
 
Det är nämligen så att våran 730 Hjördis har haft problem med en klöv som vi har gjort allt för att hon ska bli bättre, men ingenting har hjälpt. Så vi tog det tråkiga beslutet att hon skulle få somna in eftersom hon börjat äta dåligt och inte varit på gång som förut. 
 
Så jag och pappa ledde ut henne i grimma på ladugårs backen till djurtjänst som kom förbi och skulle ta bort henne. Gav henne en stor sista puss på mulen, sa till henne att hon skulle må bättre snart, gav pappa henne, gick iväg en bit, kände hur tårarna rann längs kinderna, höll för öronen men hörde endå det där skottet ifrån bultpistolen. Vände mig om och såg hur hennes kropp hade ramlat ihop över snön i marken och hur han ifrån djurtjänsten fixade det sista med avblodning och pappersarbete innan hon lastades in i lastbilen för att åka iväg och bli djurmat på en djurpark i närheten. 
 
Jag tog henne halsband med transponder och grimman i min hand. Gick sakta inåt och på något sätt kändes det skönt i allt det jobbiga för nu har hon inte ont längre.
 
 
 
 
Nu somnar jag gott.
Denna dag har kommit till sitt slut. Blev att jag drog en repa på gymmet efter kvällens mjölkning. Kände att jag behövde avreagera mig en del o sträcka ut musklerna. Stretchade en del med. Typ en dm kvar innan jag kan gå ner i spagat. Drömmen just nu liksom. 
 
 
Sen hade vi denna damen vid kvällens mjölkning. 128. Hade fått ett spen tramp, utav sig själv eller någon annan ko. Svått att säga. Rengjorde såret o tejpade ihop den löss spenbiten på plats igen. Det brukar läka ihop finT då. O snabbt faktiskt. 
 
En bra dag i övrigt. En sådan där dag när allt flyter o känns jävligt bra. Mer sådana dagar tack!
 
Nu krypa till sängs. Upp imorgon för en fullspäckad dag.  
Det här gjorde mig lycklig!
Med tanke på att 8 kor åkte på slakt förra veckan , 3 kor som gått i sin o våran 546 som fortfarande går på karens efter penicillin behandlingen. Då kan man inte vara annat än jävligt nöjd när man såg detta tank kvitto imorse innan morgonens mjölkning. 
 
 
Sen att cellerna sjunkit , troligen för att jag gjort 2 högcellade flock kor trespent, gör det hela mycket bättre. Lika att värderna för övrigt ser bra ut. 
 
Kört morgonens mjölkning tillsammans med T. Gått riktigt fint ! Precis checkat av brunster o ska strax hemåt för en repa på gymmet.