Piganlina

Ett lugn har svepit sig runt mig.
Har spenderat dagen tillsammans med syster på ett spontant o trevligt sätt!
 
Lunch i ladugården med hela familjen samlad, gått igenom års redovisningen för våran besättning (ni ska få ta del utav den någon dag här! Sjukt nöjd!), lekt rövare med syster på badhuset, spontan beställt tid för ett roligt besök imorgon, varit ut o fiskat som inte resulterade i någon stor fångst o därefter käkat mat o kikat serie. 
 
 
 
 
 
Nu har jag infunnit mig i något slags lugn. Är nöjd med dagen o ännu mera spänd på morgon dagen! Mer om detta imorgon för nu tänker nämligen denna piga krypa till sängs. Hur ofta händer det att jag lägger mig så här tidigt? Aldrig liksom. 
baksidan med min livsstil.
 
Det här är en baksida med min livsstil. Nämligen att skicka iväg kor på slakt för att kunna ta in egen rekrytering dvs. dräktiga kvigor som ska kalva in o bli blivande o förhoppningsvis bra mjölkkor. Våran framtid liksom. 
 
Jag gillar inte att plocka av halsbanden på damerna som ska iväg, speciellt inte dom som funnits med sedan starten med mjölk produktion för 4 år sedan. 
 
Jag menar. Trots det att vi har ca 140-150 kor som mjölkar ständigt, så känner jag dom utan o innan. Alla är en egen individ. Alla har en egen liten fin personlighet. 
 
Men som sagt. Det är någonting som måste göras för att det ska rulla på med produktionen av mjölk o för att man successivt ska få en bättre besättning med kor som håller sig friska o i flera laktatikoner. 
Den som skrattar ...
Precis lagt mig ner för att sova. Men varit en sådan hektisk dag så att jag får ta o skriva av mig här så jag kan ventilera lite tankar innan jag däckar för natten.
 
Exteriör bedömningen gick som sagt bra. Sjukt nöjd med den. Efteråt satte jag o mamma fart med att laga mat till oss o alla inblandade som är här för att köra in tredje skörden. Intag av mat innan mjölkningen slogs igång. 
 
Mamma mjölkade o jag föste på kor o fixade med kalvar o kalvkor. Insåg att 659 som åkte på kalvnings förlamning i helgen inte ätit ordentligt o var lite kall om öronen. Var bara att slänga i henne en till stav med kalcium tillskott , samt sonda i henne ett x antal liter ljummet vatten. Valde att låta henne stå i Box så vi har extra koll på henne, samt så Hon får tillgång både till ensilage o hö med lite mer struktur så magarna får jobba igång sig. 
 
 
 
Sen har vi det här med nya kalvar som kommit till världen. Alla våra kalvar dricker direkt ur hinken o det får dom lära sig ifrån i princip första dagen, så det kan vara lite trixigt att få till det ibland. Men idag verkade det flyta på att få dom nya lilla att dricka. Egentligen har jag inte tålamod med sånt, men man får bita ihop o kämpa på bara.
 
En dam vid namn 139 skulle in för kalvning. Kor o kvigor som ska in för kalvning får gå i innersta skrapgången o förbi gropen för att kunna komma till kalvnings avdelningen. Vi fick henne nästan till gropen innan hon tvär stannade , svängde om o prejade iväg mig o Mammi. Efter många om o men fick pappa komma o hjälpa till, sen hade vi Jokk till hjälp som hindrade henne att gå upp i liggbåsen. Till slut fick vi in henne. Hon har ärvt sin mammas temperament o envishet. 
 
 
 
3 semineringar skulle göras. Pappa hjälpte mig att hitta alla o binda upp dom i liggbåsen. Sen tog jag tag i att seminera. 313 med R Facet, 106 med Pinkman o 1239 med Craftman. Kan tillägga att 313 blev seminerad inför åttonde laktationen. Alla kändes bra o jag hoppas dom tar sig.
 
Just ja! Klossade en dam som fått en böld som kikaT fram efter måndagens klövverkning. 
 
 
 
Halv 10 släckte Jag ner o begav mig hemåt. Såg att någon tryckt under massa gräs under handtaget på bilen o under vindrute torkarna. Jag säger bara till dessa pojkar  :" Den som skrattar bäst, skrattar sist!" 
 
Puss pigan !