Piganlina

Alla kor o kvigor är inte trevliga när din kalvat!
 
När jag o pappa kom imorse var 109 på gång o skulle kalva. Vattnet hade gått o svansen stod rakt ut. Hade mjölkat ett gäng kor när pappa sa att kviga 109 behöver hjälp med att dra ut kalven. Så upp för att hjälpa till att dra ut den om pappa skulle behövde någon hjälp av något slag. När kalven kommit ut, det blev en pojke, så drog jag fram honom till 109 så hon kunde slicka ren honom. 
 
Och vad händer ?!
 
Hon skriker rakt ut o hoppar upp. Jag kastar mig ut ur boxen. Hon drar o trycker ner kalven längs golvet i boxen, slår in honom i väggar, trycker in honom i väggen när han försöker sprattla sig loss. Börjat i stort sätt nästan hoppa på honom o skriker som en jävla idiot. Lockade bort henne med foder, vi öppnade upp grinden o drog ut den lilla fort som fan. Bäddade ner honom i en Box o gav honom råmjölk. 
 
Sen hade vi det där o mjölka henne. Nog för att hon sparkade som en jävla idiot o hade benen mer emot mitt ansikte o bröst, men när hon försökte vända sig i gropen ned 2 andra kor bredvid sig. Ja, då blev man lite nervös. Sen så släppte hon inte mjölken. Så det hela slutade med ett stycke sparkbåge, en spruta med hormoner som gör att hon släpper ner mjölken o ett stycke pappa som höll reda på damen. 
 
Det komiska i det hela är att hennes mor 546 var precis likadan emot sin kalv när hon kalvade in för första gången. Förlossnings aggression ?! Eller liknande. Ni kan läsà det inlägget på: http://piganlina.se/2012/march/ 
 
Alla kvigor o kor är inte trevliga när dom kalvar. Ibland otrevliga emot oss djurskötare o ibland emot sina kalvar. Dock är det sällan det händer här hos oss , men man ska alltid ha det i bakhuvudet. 
 
 
Men slurk kaffe sen ta tag i dagens händelser.
När allt går i ett.
Alltså den här förmiddagen har gått i ett. Helt sjukt vad allt rullat på. Men det är väll för att man haft o stå i.
 
Mjölkat morgonens pass tillsammans med T. Har gått bra men korna har varit extremt sega att gå in för mjölkning. Jag har mjölkat , T skött kalvar o kor ute i lösdriften. 
 
Seminerat 68 med Vh Blogg o 854 med R Facet. Typiskt nog så var flytningen för 854 blod blandat. Men förr förra laktationen tog hon sig på blodblandat, så man kan ju alltid hoppas på det bästa. Skulle detonerat 1133, knöt upp henne, gick in o laddade dosen till henne. När jag kommer ut har hon tagit sig loss o traskat ut på bete tillsammans med dom andra tjejerna. Bara att kassera dosen så får pappa seminera henne ikväll.
 
 
 
 
 
Såg att kviga 89 hade blivit svullen o öm i en klöv. Bara att ta upp henne i verkstolen. Visade sig vara värre än jag trodde. Något eksem aktigt som angripit sig in igenom huden o in i henne på något vis. Veterinären ska få titta på henne under eftermiddagen när hon ska kolla 63 som åkt på juverinflammation. 
 
 
 
Även flyttat in tvilling pojkarna i en varsin box. Pigga o kryà är dom!
 
Nu har vi foder rådgivaren här på besök!
 
 
Tydligen gjorde dom inte det magiska underverket jag hoppats på!
Ett par, tre timmars sömn under eftermiddagen. Leder säkerligen till att jag inte kan somna nu när jag ska sova. Men kroppen var trött, riktigt trött. Tydligen hade systers karl sagt åt henne igår att jag såg sliten ut. Fan! Den där förlängningen utav fransarna gjorde inte det magiska underverket som jag trodde. Skämt åsido. Jag har faktiskt varit lite halvt sliten senaste tiden känns det som. Jobbat mycket och haft problem med att sova om nätterna trots det att jag varit trött som ett as. Vrider och vänder mig ibland fram emot 2 på nätterna och sen ska man upp vid halv 5. Jaja. What to do?!
 
 
Suttit och pluggat en del nu på dagen och kvällen. Kommit en bit iaf. Har 2 uppgifter kvar i utfodrings kursen som jag håller på med. Tänkte få klar dom under morgon dagen. Det är liksom sista rycket nu! Nästa vecka drar jag upp till Umeå och avslutar första året utbildning som blivande driftledare. Grymt!