Piganlina

Viking genetics intresserade av en kviga !
Jag lever , helt o hållet. Förutom problem med skuldran som leder till huvudvärk o längtan efter min karl, så är väll allt helt okej. Har haft ledig dag idag ifrån ladugården. Men trots det har jag varit ner ett par gånger o checkat av läget o diskuterat lite. 
 
 
Mamma viftade med det här brevet nu idag. Viking genetics är intresserade ännu utav en kviga vi har. Men jag har sagt ifrån o vill behålla henne själv. Dock funderar jag på att testa henne för skojs skull. 
 
Ska strax dra iväg för att fixa håret hos en vän  , likaså syster. Blonda slingor it is !
 
 
Att gråta av en misslyckad Seminering.
Orkade inte blogga under gårdagens kväll. Ett bakslag med att 508 åkt på Staffauerus i en spene, ett annat bakslag som jag inte tänker gå in på o sen sket det sig totalt att seminera Gåsen. Jag åkte därifrån gråtandes för att jag misslyckades med Semineringen.
 
 
Kom bara in hälften i cervix (livmoderhalsen, man ska igenom o lägga dosen efter den), tänkte att jag skulle lägga den i cervix istället (finns möjlighet att hon skulle tagit sig ändå ) , men när jag väl ska trycka av dosen i cervix fungerar inte pistoletten! Så hon blev inte seminerad o jag åkte gråtandes därifrån. Prestations ångest kanske med tanke på att det var min första kviga jag skulle seminera o jag fixade det inte. Idag är det försent så får vänta 3 veckor till nästa brunst. 
 
 
Och idag kör vi på Januaris provmjölkning. Gått smidigt , men känns segt med dessa rör. Är ledig nu över dagen innan vi kör igång kvällens provmjölkning. 
 
 
 
5 kor fick åka iväg på slakt idag också. Sinade kor som precis slutat mjölkat o som inte är dräktiga. 
 
Har 899 o 25 som ska semineras ikväll. Bara att sikta in sig på det o provmjölkningen ! 
Svår kalvning.
Gårdagen fortsatte som sagt med att ta upp ett par kor i verkstolen. 2 limax som fick ett varsitt våtomslag med salicidsyra. 
 
Därefter blev det en svår kalvning. 68 låg o krystade men ingenting hände. Så jag drog fram så att klövarna o en hit av benen kom ut, sen satte jag o syster rep runt vardera. Sen kom pappa o mamma o hjälpte till för att dra. Satt som sten den lilla ! Men till slut så gick det o ut kom en pojke. 
 
 
 
Idag har jag o T skött morgonen mjölkning. Utan hundar dessutom. Gick ju fint det också. Våran 60 Disa har kalvat en fin kvigkalv denna morgon. Fått namnet 260 Disa II, Vh Redwood x D Mason. Spännande !
 
Nu ska jag ta tag i lite semineringar o ta upp någon till ko i verkstol som har eksem o ska få ett omslag med salicidsyra.