Piganlina

Trillingar !
Migrän hela dagen - check. Vaknade vid halv tre på eftermiddagen, klev upp och käkade, slängde i mig lite mera migrän tabletter och begav mig till ladugården för kvällens mjölkning. Syster hade startat upp och börjat slängt på första gänget kor när jag kom dit. Perfekt. Underbart.
 
Kan tillägga att det var syster som ringde och överraskande sa att 1133 har fått trillingar. Frågade om hon skämtade, men icke. Satt mig upp i all hast och började böka på för att klä på mig när hon sa att hon skojade. Tänkte jag också att den lilla kon inte kan trycka ur sig 3 kalvar. 
 
Men man ska väll aldrig säga aldrig. 
 
 
Körde på med alla damer som skulle mjölkas som gick fint. kruxet kom när jag och syster skulle ta in kvigan som fått den dödfödda kalven här om dagen. Var riktigt vinglig, ramlade och kravlade sig upp på foderbordet som är inne vid kalvningsboxarna. Fick flytta om kor som stod inne i boxarna så att den som hon låg uppe vid foderbordet blev ledig. Skruvade bort inredning och vickade försiktigt ner henne i boxen där. Ställde sig som ingenting hade hänt och vi bestämde oss för att mjölka henne där. Får stå kvar där ett bra tag nu! Trodde hon repat på sig ordentligt, men icke. 
 
Började spola rent, slog igång disken, satte dit provmjölkningsrör eftersom vi ska provmjölka båda passen imorgon. Förberedde provmjölkningen med alla annat och checkade av vilka som ska semineras imorgon. Bland annat 733 som kastade förra månaden. 
 
1332 "Grisrumpan", systers favorit ko, verkade lite orolig så vi tog in henne i djupströbädden med halm eftersom alla kalvningsboxar är fulla med kor som ska kalva, samt kviga som är lite vinglig på benen. Därefter gorde vi kväller vid nio tiden. Vissa kvällar senare än andra.
 
 
Eftersom det är lördag tänkte jag prova på något nytt. Bakade Arraksbollar utabn socker. I stort sätt kokos, kakao, smör, vatten. daddlar och arraks arom i dom. Sjukt goda och betydligt mycket hälsosammare för kroppen. Mums! 
 
Nu ska jag försöka sova. Inte så lätt när man sov så länge på dagen. Men bara att försöka.
 
Det har funnits bättre dagar...
Inte den bästa morgonen jag varit med om kan man lugnt säga.
 
Vaknade fem i fem, 5 minuter innan korna ska tas in för mjölkningen. Fan. Ringde farbror och sa att jag var på gång. Seg hela morgonens mjölkning, känns som om jag inte vaknat än heller. Fortsatte morgonen med att en ko på något vänster lagt sig över sin kalv som dog, en kviga. Helvete! Tårarna rann och det kändes förjävligt. Har aldrig varit med om någonting liknande. Kan även tillägga att vi fick en dödfödd tjurkalv under gårdagen efter Vh Orlando. 
 
 
 
Fick ta ut veterinären då 1132 blivit flockig i en spene. Visade hårt utslag på 2 spenar när hon paddlades. Prover togs på dessa spenar och svaren kommer imorgon någongång. Fick pencillin och smärtstillande åt henne som hon ska gå på i 5 dagar. 
 
La om 1138 med våtomslag med salicidsyra, början till klövspalt. Lite sprucken i klövspalet och ömmar. La även om 694 limax ännu en gång, tar tid innan dom försvinner. 
 
Seminerade 606 med Vr Felipe, 3:e gången gillt förhppningsvis. 
 
Ska egentligen plugga men känner ingen inspiration till det. Så har spacklat små hål i köket, tänkte äta, dra iväg till staden för att storhandla och troligen dansa lite på Pole Poison för att släppa allt ett tag. Inte bara ladugården, utan skolan. Blev sjukt mycket att ta in igår.
Kommer bli lite att bita i...
Skola idag. Redovisat angående beteslagstifrningen  inom kursen jordbrukspolitik. Bara en tenta som ska göras där för att uppnå bättre betyg. Startat upp kursen utfodring som blir en tuff grej att bita i, mycket uppfräschning ifrån gymnasiet men desto mer fördjupning i allt . Spännande ! 
 
 
Nu ska vi kicka igång ekonomi o ledarskap kurserna. 
 
Det kommer bli mycket nu. Herregud.