Piganlina

lite fix o trix .
Men då så! 
 
Morgonens rutiner o sysslor klara! Lite frukost i magen har intagits o läget är under kontroll. 
 
730 var riktigt pigg idag så hon fick en kalkstav o sen så fick hon gå ut till kompisarna i lösdriften.
Drog dock upp henne i verkstolen för hon var öm i en klöv o där hittade jag ett litet klöv sår. Lite fix o trix sen var hon fit for fight igen !
 
 
tredje gången gillt ?!
Då är det snart dags att krypa ner till sängs , eller på soffan hos fina Mammi. Sover hos henne inatt. 
 
Har mjölkat denna kväll också , tillsammans med T. Tagit sin lilla tid med de 2 damer som ska spAnnas o penicillin behandlas. 730 skulle ha extra tillskott kalcium I sig för att undvika kalvningsförlamning. Även 1137 som var trög att tömma i en spene. O sen tog de tid med att skilja av nya staffauerus kon 1203 ifrån de friska korna. Ska berätta mer om staffauerus i ett eget inlägg tänkte jag. 
 
 
Efter mjölkningen tog vi in 148 , en kviga , inför kalvning. Samt min fina 56 som väntar sin andra kalv och är dräktig med Dagon. Köpte 10 doser av min bästa vän Kjell förra året , 5 dose Dagon o 5 doser Launch. Så har en del kor dräktiga med dessa tjurar. 
 
En seminering utav 20 blev det också. Tjuren Masterpiece o tredje försöket. Tredje gången gillt?! 
 
 
 
Skitdag eller något.
Kan man säga skitdag eller något ?!
 
Eller jag vet inte riktigt. Varit en seg morgon o dessutom ett veterinär besök åt 2 damer som har bakterien staffauerus i en varsin spene. Dom har blivit riktigt dåliga i dessa spenar. Så veterinären gick igenom 53 o 1066, bestämde sig att dom ska få gå på smärtstillande o penicillin i några dagar. Bara hoppas det blir bättre. 
 
På bilden ser ni 125 Roxy o 32 Foxy. Systrar med samma mamma o pappa. 
 
En liten kvigkalv har kommit till världen. 730 Hjördis var det som blev fjärde kalvare. Den lilla söta har fått namnet 340 Hjördina o är Vh Gizmo x Satsi xGubbilt. 
 
Annars seminerat 108 med Masterpiece som Gick hur fint som helst.