Piganlina

Lite kaffe så må det ordna upp sig.
Ja men vi börjar morgonen med att jag vaknar 5 i fem. Fem minuter innan morgonens mjölkning ska dra igång. Bra där. Ringde syster, slängde på mig kläder , hämtade upp syster o drog iväg till ladugården. Tjugo över 5 var vi igång. 
 
 
När vi hade 30 kor kvar att mjölka behövde 1006 hjälp med att dra ut kalven. Äntligen var hon på gång o skulle få sin kalv! Som jag längtat! Dräktig med charolais tjur så därav en större kalv som kom ut. Med lite hjälp fick hon ur sig sin kalv. Hon har fått namnet Electra. Vet ni varför? Precis när vi fick ut henne ur 1006 så blev det strömavbrott. 
 
Det enda som funkade var lysena i ladugården. En propp hade gått. Bara att byta. Då slog fläktarna till kylarna som kyler ner mjölken igång. Skulle slå igång vakuumet , men det bara klickade till. Efter sisådär 30 minuter fick vi igång vakuumet. Det var något relä som slagit ifrån. Sen kunde vi fortsätta att mjölka våra resterande 30 kor.
 
Spolade av gropen o slog igång disken. Vad händer inte då?! Jo programmet på datorn till foder stationerna fungerar inte! Får inte igång det. Så ser inte vilken ko som varit upp o käkat ordentlig. Herregud. 
 
Lite kaffe på det här så kanske det ordnar upp sig.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress