Piganlina

Håller tummarna att hon inte blir sjuk!
 
Kvällens mjölkning är igång. Vi hjälps åt ikväll jag, syster o pappa. 
 
1006 verkade lite vek o vinglig på benen. Hon blev tredje kalvare o risken för kalvnings förlamning är högre. Kalvnings förlamning får kon genom att dom får kalcium brist vid kalvning, men även dom närmaste kommande dagarna så finns risken fortfarande kvar.
 
 
 
 
Så nu har hon fått en extra dos med kalcium tillskott i form av pasta som man ger i munnen. Även ett fleece täcke så hon håller värmen. Hö så att magarna kommer igång ordentligt. Även ett fläkband som håller ihop benen i rätta läget utifall hon skulle bli liggandes i kalvnings förmlamning. Då är risken större att hon kan fläka sig. Det vill säga att benen går ut emot sidorna o musklerna kan brista. 
Lite kaffe så må det ordna upp sig.
Ja men vi börjar morgonen med att jag vaknar 5 i fem. Fem minuter innan morgonens mjölkning ska dra igång. Bra där. Ringde syster, slängde på mig kläder , hämtade upp syster o drog iväg till ladugården. Tjugo över 5 var vi igång. 
 
 
När vi hade 30 kor kvar att mjölka behövde 1006 hjälp med att dra ut kalven. Äntligen var hon på gång o skulle få sin kalv! Som jag längtat! Dräktig med charolais tjur så därav en större kalv som kom ut. Med lite hjälp fick hon ur sig sin kalv. Hon har fått namnet Electra. Vet ni varför? Precis när vi fick ut henne ur 1006 så blev det strömavbrott. 
 
Det enda som funkade var lysena i ladugården. En propp hade gått. Bara att byta. Då slog fläktarna till kylarna som kyler ner mjölken igång. Skulle slå igång vakuumet , men det bara klickade till. Efter sisådär 30 minuter fick vi igång vakuumet. Det var något relä som slagit ifrån. Sen kunde vi fortsätta att mjölka våra resterande 30 kor.
 
Spolade av gropen o slog igång disken. Vad händer inte då?! Jo programmet på datorn till foder stationerna fungerar inte! Får inte igång det. Så ser inte vilken ko som varit upp o käkat ordentlig. Herregud. 
 
Lite kaffe på det här så kanske det ordnar upp sig.
Impulsiva glittriga idéer!
Som sagt så får jag mina idéer ibland. Impulsiva dessutom. Igår valde jag att åka in till stan mellan "visa-korna-foderstationerna-passen".
 
 
 
Enda sedan jag fick nys om dermal anchor piercing så har jag velat gjort en. Eller ett par stycken. Så jag gjorde ett par stycken igår. Så nu sitter dom där på vänstra kindbenet o glittrar. Så jävla snyggt! Gjorde inte så ont som jag trodde. Sved till lite. Det gjordes ett litet snitt i huden, en platta fördes in under huden o uppe på den står en skruv ut. På den skruven gängas en pärla fast. 
 
 
Det här är verkligen jag!