Piganlina

Den dagen jag o syster tar över gården.
Nu sitter jag här, terminal 4 på Arlanda. Väntar på att flyget ska avgå o ta mig upp till Umeå. Idag börjar min utbildning, en del av min framtid. Om 2 år är jag utbildad driftledare. Helt sjukt. Helt underbar känsla. En nyttig utbildning inför den dagen jag o syster tar över gården där hemma. Känns som om denna utbildning kommet få mig att utvecklas enormt som människa. 
 
 
Dötid är lika med att läsa. Denna bok handlar om personlig utveckling. Riktigt intressant. 
Alltid i sista minuten.
Alltid blir det så här. 
Alltid i sista minuten med typ allt. Alltid sent i säng när man ska upp tidigt. Aja, what to do liksom ?! Får sova ca 5 timmar. Jag är van.
 
Bokade precis in parkering åt bilen vid arlanda, tänkte att det kanske vore en bra ide.
Allt är typ tvättat. Sista kläderna ligger i torktumlaren. Tror allt är med packat. Ligger o vrider o vänder på mig. Funderar om jag glömt något. Är rädd att försova mig o missa flyget upp till Umeå imorgon. 
 
Lite ångest har jag också med det här att lämna mitt ansvar till dom andra i ladugården. Att lämna hundarna. Att lämna alla fina damer! Andas o släppa allt bara. Herregud. 
 
 
Det ska bli spännande Det här. Att träffa o lära känna nya människor. Lära sig massa nya saker. Skapa nya minnen för livet. Att få plugga till någonting som jag har nytta för i framtiden. 
 
Nu nu kööör vi!!!!
Förberedelser o planering
Dräktighets undersökningar nu under förmiddagen. 3 stycken endast. 719 var ej dräktig precis som jag haft i åtanken. 6 o 18 dräktiga, 18 med Vh Grafit o 6 har jag inte i skallen faktiskt. Sen kände vi på 1144 som vi misstänkte har kastat nu i 5e månaden. Mycket riktigt så fanns det ingen kalv där inne. Hon mjölkar bra fortfarande, så hon ska semineras igen . 
 
Även gått igenom hur jag ska lägga upp Seminerings planen, vilka som ska slås ut o vilka som ska läggas speciella tjurar på. Blir x-vik montebeliard på alla srb/Holstein korsningar. 
 
 
 
624 är mycket piggare. Står upp, traskar omkring, äter foder o dricker. Hon får fortfarande stå i djupströ bädden, samt ha täcken på sig Så hon behåller värmen. 
 
Det har seminerats 2 kor. 690 med Vh Brilon o 1164 med Vr Boxer. 
 
Nu har jag fått lite mat i magen. Ska förbereda mig inför kvällens pole pass på studion. Håller på att packa för fullt inför morgonens utflykt till skolan i Umeå. Spännande !