Piganlina

Och igår slutade hennes hjärta att slå.
 
Igår somnade 685 in. Hon var betydligt mycket sämre o med samrådan av veterinär beslutade vi oss för att han skulle komma ut o ta något till blodprov på henne , samt avliva henne därefter. 
 
När veterinären kom gick vi ner till boxen o skulle påbörja blodprovs tagningen. Då ligger 685 helt utslagen i boxen. Raklång o inte ett andetag. 20 minuter tidigare hade jag kollat till henne o då låg hon på bröstet precis som vanligt. 
 
Det gick så jävla snabbt. Men veterinären hade förvarnat oss att om det är Babesios som hon misstänker till en viss del, men endå inte för alla symptom stämmer inte in, så kan dom dö snabbt bara sådär. 
 
Babesios är en parasit sjukdom som överförs genom fästingar. Parasiten förökar sig i kons röda blodkroppar o förstör dom.
 
Så vi vet inte egentligen vad som gjorde att hon blev så otroligt dålig på bara ett par dygn. Det började med blod i spenar , att hon hade under temperatur o åt ingenting. Det slutade med vätske ansamlingar under mage, haka o hals. Och sen så dog hon helt plötsligt!
 
Eftersom ingen av oss har möjlighet att transportera ner kadaven till SVA i Uppsala så skulle veterinären försöka ordna med transport genom lantbruks tjänsten. Vi vill ju obducera henne för att veta bakom liggande orsaken till att allt blev som det blev med henne . 
 
Jag hatar att inte veta orsaken. 
Min livsstil är faktiskt ganska så fascinerande.
Min livsstil är faktiskt ganska så fascinerande. Det här liksom saker som man inte räknat med hela tiden. 
 
Som imorse. 1182 hade fått en kvigkalv ute på betet. 202 Rask som är Ullimulli x Osäker x Vallsänge. Så denna fina dam fick lov att åka på pickup flaket hem tillsammans med mig därpå.
 
 
Eller som det att 685 är sjuk med någon mystisk sjukdom. Sjukt konstig är hon. Veterinären var ut igår kväll vid 22. Hon har blod i fram spenarna , svullen under mage, haka o hals, temperaturen ligger lågt, äter eller dricker inte. Går inte att mjölka ur henne just någonting för hon släpper inte ner mjölken trots att man sprutar i henne hormon preparat. Så veterinären tog prov på spenar, blodprov o gav henne kalcium under huden. Trodde det kunde vara någon typ av kalcium brist men hon är inte bättre idag. Så nu ska hon screena blodprovet o återkomma med resultat under dagen. Någonting mystiskt är det.
Tillbaka på ruta ett när det gäller kärleken.
Det här med kärlek. Det är svårt. Svårt som fan. Så in åt helvete svårt. Speciellt när kärlek består utav känslor. Känslor som man inte kan styra över. Känslor man inte kan kontrollera. Känslor som man inte vill känna men endå finns där o gnabbar i kroppen. Känslor som man inte
vill ska uppkomma men som nog fan hoppar upp endå.
 
 
 
 
Den där jävla magkänslan som säger vad som är rätt, trots att man försöker undvika o tränga iväg den. När hjärtat säger en sak o magkänslan en annan. Det är svårt o gör ont. Men ett beslut är taget. Ett gemensamt beslut. Ett beslut som gjort att jag är tillbaka på ruta ett.
 
Ett beslut.
 
Tillbaka på ruta ett. 
 
När det gäller kärleken.