Piganlina

Den stora förändringen på gården.
 
Så var det dags att avslöja den stora förändringen på gården. Allt är äntligen spikat!
 
Det här med tjurkalvar o att föda upp dom till ett par månaders ålder när dom blir mjölkfria är ingenting vi kommer behöva tänka på i framtiden. Ett par härifrån, typ 1 km bort kommer att ta alla tjurkalvar när dom fått i sig råmjölken under första levnads dygnen. 
 
Att föda upp tjurkalvar o skicka iväg dom vid 2 månaders ålder är ingenting som är lönsamt för oss som inte kommer fortsätta att föda upp dom. Så vi lägger hellre den tiden o extra krutet på kvigkalvarna som är våran framtid. 
 
Det här blir asbra! Inga tjurkalvar = mindre smittryck = friskare kvigkalvar o mer energi åt dom Damerna. 
 
 
 
Vi kör på !
 
Efter en gaaaaaalen helg så har vi kört på juni månads provmjölkning. Tänk att det är Juli månad imorgon. Det är ofattbart hut snabbt tiden gått liksom. Herregud. 
 
Korna mjölkade på fint imorse. Riktigt nöjd är jag. 509 fick under gårdagen en kvigkalv som fått namnet Hangover . Hon är Vh Mandel x Tennyson x Orraryd. 
 
Tagit in 690 i box för hon är tvär halt. Känslan säger att det är klövspalten som spökar. Ska kika på det under dagen. Har även släppt ut 660 i lösdriften igen. Efter tvilling födseln o en fläkning med benen bakåt, så har hon fått gått i djupströ bädden. Detta för att hon ska repa på sig. Men vikt har hon tappat sedan den svåra kalvningen, men hon käkar o dricker riktigt nu så det känns skönt. 
 
Nu ska jag ta tag i att seminera damen 748. 
 
 
Kan vara en stor förändring på gång på gården.
 
Skojar inte när jag säger att jag är sjukt seg idag också. Må försöka sköts sömnen bättre. 
 
Skött morgonens mjölkning tillsammans med L. Har gått bra faktiskt , men som sagt seg som ett jävla as. Jag har kalvarna denna morgon. Så det jag ska göra nu är att skura 6 små boxar så det finns till kommande kalvar. Ska strö småboxar o pyssla lite med allt möjligt där hos dom
små.
 
Har ett möte klockan 11 också. Kan bli en stor förändring för oss på gården. När allt är spikat kommer jag skriva om det här på bloggen. Det
skulle vara asbra iaf.