Piganlina

Jag var nära att lägga ner bloggen ikväll.
Så häääääär nära var jag på att lägga ner bloggen ikväll. Var så jävla less på allt. Känns som att det senaste 9 månaderna så har det varit en hel del motgångar . Kalvningsförlamningar , små skördar under förra året, bakterier i mjölken som vi fick avdrag utav som vi sedan hittade felet om varför , sen alla dessa jävla mastiter O högt celltal i tanken på det.
 
Så här har det rullat på i dessa månaders tid. 
 
Ikväll brast det för mig när 845 kalvat o åkt på kalvnings förlamning endast som andra kalvare. Bara att ringa ut veterinären. Kalcium i blodet o förhoppningsvis är hon på benen imorgon. 
 
 
Jag var så less, så otroligt jävla less. Grät, kastade grejor o kände en hopplöshet inombords. Kan det inte bara rulla på som förr ?! När vi hade juverhälsan på topp o runt 60 i celltal i tanken. 
 
Föeutom att detta hände o tog tid så hade vi en svår kalvning på det där jag fick dra ut kalven.
En tjurkalv efter Vr Uudin, stor som ett hus ! Dra mig baklänges ! 
 
Så klockan 20.15 tryckte jag av vakuumet o suckade högt av lättnad. Sådana här kvällar är man glad över att dom är över. 
 
 
Skitig som ett jävla as åkte jag iväg o bbaddares hundarna. Välbehövligt!
 
 
Anonym

det är ett nötande. ströa bås med ett "stallströ" typ Scan-HYG hos plinderberg flera gånger i väckan gör nytta. gruppera korna på cell tal vaccinering start vac funkar. skicka kronicker så att trycket kommer ner på besättningsnivå
Skörda helsäd, mata med kalk stavar. E-vitaminer !!! mineralfoder. Uppföljning jobba före byggande jobba, jobba

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress