Piganlina

What to do liksom ?!
Då så! 
 
Bökat på med det mesta nu på morgonen o förmiddagen med lite av det mesta i ladugården. 
 
 
Vi har förberett för provmjölkning som vi kommer köra ikväll. Skönt att få det överstökat. Alltid tråkigt att ta sig igenom denna provmjölkning , men när man väl gjort det är det riktigt skönt o roligt när man ser vad varje ko mjölkar.
 
 
Har under morgonen skickat iväg en del kor på slakt , 12 stycken. 9 utav dom hade SA. Hatar att skicka iväg dom, men what to do liksom ?! 
 
Imorse hade vi fått en liten kviga efter Vr Ultimo. Ska kolla härstamningen senare åt er.
 
Nu äta o vila innan kvällens pass drar igång !
 
Jag har kommit in på Driftledar utbildningen !
Här sitter jag i gropen o försöker fortfarande ta in mailet jag fick för ett tag sedan.
 
 
 
JAG HAR KOMMIT IN PÅ DRIFTLEDAR UTBILDNINGEN!
 

Lina "Piganlina" Sjöberg ska börja plugga. Vad fan hände där liksom ? Jag som aldrig mera skulle plugga , men när den perfekta utbildningen dök upp på distans började det rycka i den innersta plugg-tjejen. Jag var väldigt flitig i skolan , speciellt med de ämnen bland djur o foder. Det här är verkligen en utbildning som passar mig som handen i handsken! Perfekt ! Den 30 september bär det iväg till Forslunda gymnasiet i Umeå! 3 dagars uppstart där ! 
 
 
Jag var nära att lägga ner bloggen ikväll.
Så häääääär nära var jag på att lägga ner bloggen ikväll. Var så jävla less på allt. Känns som att det senaste 9 månaderna så har det varit en hel del motgångar . Kalvningsförlamningar , små skördar under förra året, bakterier i mjölken som vi fick avdrag utav som vi sedan hittade felet om varför , sen alla dessa jävla mastiter O högt celltal i tanken på det.
 
Så här har det rullat på i dessa månaders tid. 
 
Ikväll brast det för mig när 845 kalvat o åkt på kalvnings förlamning endast som andra kalvare. Bara att ringa ut veterinären. Kalcium i blodet o förhoppningsvis är hon på benen imorgon. 
 
 
Jag var så less, så otroligt jävla less. Grät, kastade grejor o kände en hopplöshet inombords. Kan det inte bara rulla på som förr ?! När vi hade juverhälsan på topp o runt 60 i celltal i tanken. 
 
Föeutom att detta hände o tog tid så hade vi en svår kalvning på det där jag fick dra ut kalven.
En tjurkalv efter Vr Uudin, stor som ett hus ! Dra mig baklänges ! 
 
Så klockan 20.15 tryckte jag av vakuumet o suckade högt av lättnad. Sådana här kvällar är man glad över att dom är över. 
 
 
Skitig som ett jävla as åkte jag iväg o bbaddares hundarna. Välbehövligt!