Piganlina

Min fredags kväll ...
 
Kommer spendera min fredags kväll här tillsammans med mina fina damer ! <3 perfekt fredags kväll. 
 
Ska seminera 992 ikväll tänkte jag , troligen en x-vik Bismark. We Will see. 546 ska jag kolla om hon ska semineras. Sjukt dålig avkastning känns det som för att vara tredje kalvare. Får se med det också. 
 
Resterande av kvällen spenderas med syster o fina vänner. Ska förbereda inför en väns födelsedags kalas o kräftskiva imorgon kväll. Hon ska även fixa mina fransar som inte hanns med igår kväll. Ska även bjuda dessa personer på taco gratäng tänkte jag ! Fin fredags kväll med andra ord !
 
sneek peek på outfiten tills imorgon kväll. Älskar den o älskar mitt hår som skiftar lila !<3
 
 
Ledig men endå inte.
Egentligen helt ledig idag, men varit ner o fixat lite i ladugården med tjurkalvar som levererades iväg nu på förmiddagen samt seminerat. 
 
Tog ett progesteron prov på 1184 igår som visade sig ha högt i progesteron. Har inte visar mer än flytningar så tog ett prov för säkerhets skull. Seminerade henne nu på förmiddagen o när jag förde in pistoletten hade hon börjat få blodflytning. Bara hoppas hon tar sig med Vh Mozart. Seminerade även 1285 med Vh Brandal, även här svag brunst men har nog mycket med att göra med klöverna hon haft problem med. Ikväll ska jag seminera 992 hade jag tänkt. 
 
 
 
Suttit o kikat igenom provmjölkningen ett tag. Trodde vi skulle ha massvis med kor som hade förändrade celler till högre , men icke. Glad överraskning ! Har någon ko som ska paddlas o skickas prover på. 
 
 
Nu ska jag fortsätta spendera min lediga dag med att vara med vänner o syster, fixa inför en födelsedags fest i helgen , förlänga mina fransar o bara chilla. 
 
Är numera lila rödhårig ! Smack ! Älskart!
 
 
Jag bossar o håller koll på läget.
As trött , verkligen. 
 
 
 
Mamma o pappa är på semester nu. Jag som bossar o håller koll på läget typ. Som vanligt med andra ord. Nej men jag har faktiskt den mesta kollen med allt omkring korna o gillar att bestämma bland detta. 
 
Mjölkat dubbla pass idag, har gått fint faktiskt. Våran 41 kalvade imorse o fick en tjurkalv. Ikväll var hon flockig i mjölken. Får se hur hon är imorgon. 680 kalvade ikväll en tjurkalv också. Så dessa kalvar åker iväg till grannen på torsdag. 
 
 
 
Fått provsvar på korna som veterinären kollade på igår. Ingenting på 1033, ecolie på 509 o någonting konstigt växte på 845 odling så det har skickats vidare till SVA. Troligen svar på detta inom ett par dagar. Dock tycker jag 509 är relativt pigg för att vara drabbad utav ecolie. Gav henne smärtstillande ikväll igen så det lindrar
smärtan en del. 
 
Provmjölkningen gick fint också under dessa dagar. 31.5 kg i snitt per ko. Inte illa ändå för att vara inköpt foder av inte den bästa kvalitén! 
 
Nu ska jag faktiskt sova! Upp imorgon igen.